Publicat 30/01/2016 10:24

Els metges de Barcelona reclamen aplicar el Visc+ per situar Catalunya a nivell "punter"

Jaume Padrós, COMB
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha reclamat l'aplicació del projecte inicial del Visc+, de cessió de dades sanitàries per a la investigació, amb totes les garanties possibles, per situar Catalunya a nivell "punter" en el món.

En una entrevista d'Europa Press, ha dit que és "fonamental implementar el pla perquè és de país líder", després que aquesta setmana hagi transcendit que la Conselleria de Salut ha cedit dades a 15 centres d'investigació públics i que el conseller Toni Comín anunciés una reunió amb els grups per abordar les crítiques suscitades i desencallar el pla.

"Nosaltres estem ara en una situació en què el desenvolupament d'aquesta eina ens exposa davant dels sistemes mundials i pocs sistemes sanitaris estan en condicions de fer això com el nostre", ha defensat.

També ha elogiat la feina feta a Catalunya, de manera pionera a l'Estat, en l'àmbit de la "innovació" en qüestions com la història clínica compartida, la recepta electrònica, l'ús de les tecnologies de la informació (TIC).

"Les unitats d'investigació que tenim en el nostre sistema sanitari que són punteres en el món necessiten eines d'aquestes per continuar sent-ho i ser atractives", ha subratllat.

"Tenim un identificatiu professional i sobretot tenim una cultura professional, i s'ha fet una aposta a favor de la investigació i la innovació en l'àmbit biomèdic que el fet d'estar connectats en aquests projectes de Big Data ens posa per davant de tot", ha remarcat.

Després que la CUP reclamés aquesta setmana la paralització del pla perquè entenia que la moció parlamentària paralitzava la implementació del pla en tots els sentits, ha lamentat que el projecte Visc+ està envoltat de "molt soroll" polític.

"La majoria de gent que hi posa observacions no pertany al sistema sanitari o estan molt condicionats ideològicament, i és que tots els centres d'investigació estan demanant a crits que això es desenvolupi", ha afegit.

Segons ha indicat, només Gran Bretanya i Catalunya s'han posat les piles en aquest projecte que, ha recalcat, és de "present i futur immediat" i que suposa un valor afegit per millorar l'assistència i el sistema sanitari.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés