Publicat 01/07/2016 17:52

Els gestors sanitaris catalans neguen a De Alfonso que el sistema estigui "destruït"

Quirófano
EUROPA PRESS/JCCM

Un manifest alaba el model sanitari català, que ha "superat" la crisi

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

La Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS) ha negat aquest divendres que el sistema de salut estigui "destruït", com afirmava el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, en les seves converses filtrades amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

En un manifest, els gestors sanitaris han proposat que les filtracions siguin un "punt d'inflexió" per ajudar a modernitzar i reforçar el sistema, independentment d'ideologies polítiques, segons un comunicat de SCGS coincidint amb la jornada 'Models de gestió dels hospitals de la xarxa pública: present i futur'.

La SCGS, que forma part de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, s'ha posicionat respecte a les filtracions amb aquest manifest, en què han reclamat "depurar responsabilitats dels qui busquen lesionar el sistema".

Han sostingut que aquestes converses demostren que "existeix una clara voluntat" d'atacar al sistema i als seus responsables polítics, sense el més petit contemplació cap al dany que pot derivar sobre els professionals, les institucions i especialment els pacients.

CRISI ECONÒMICA

La societat ha defensat que no està destrossat perquè ha "superat amb solvència una crisi econòmica que pocs experts haurien pronosticat que fora capaç de suportar", gràcies a molts agents del sistema, com professionals de la salut, gestors sanitaris i gestors clínics, que han minimitzat els efectes de les retallades.

Els últims anys, amb el començament de la crisi i el rebuig davant de la reducció de la despesa sanitària pública, s'han multiplicat les critiques sobre el model sanitari català, "al·legant una suposada privatització i corrupció", han observat, i han lamentat que desenes d'institucions i professionals han vist atacada la seva professionalitat i reputació.

Segons la seva opinió, també s'ha forçat a òrgans de govern a extremar les actuacions defensives, mentre es "burocratitzaven de manera desmesurada els procediments", i han defensat una modernització i defensa del model per part de la societat civil.

Per a això, han proposat un treball conjunt, amb la participació de la societat a través d'entitats, associacions, col·legis professionals i centres acadèmics, que defensi el model català i que alhora contribueixi a impulsar la seva millora i permanent actualització.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés