Barcelona es converteix aquest cap de setmana en la capital sense gluten
BARCELONA, 27 març (EUROPA PRESS) -
La malaltia celíaca augmenta cada any a Espanya a un ritme del 15% i ja afecta com a mínim 400.000 persones, prop de l'1% de la població, tot i que s'estima que "moltes més persones la pateixen" però no estan diagnosticades.
Segons ha explicat a Europa Press la responsable de Nutrició i Salut de Nestlé España, Anabel Aragón, la malaltia "és molt difícil de detectar en els primers estadis i pot confondre's amb altres patologies digestives".
"La sensibilització és cada cop més gran i a poc a poc es va tenint més informació i es van incorporant nous productes al mercat per als afectats", ha destacat Aragón, que ha destacat la importància del treball conjunt entre les associacions i la indústria alimentària en aquest sentit.
Ha posat l'exemple de Nestlé: "Centrem molts esforços a aconseguir productes sense gluten totalment equiparables a la resta, respectant el gust, la textura i el color".
A més de crear productes, la companyia porta a terme una tasca de divulgació per donar a conèixer la multitud de productes sense gluten dels quals disposa --"també per a les persones que, malgrat no ser celíaques, ho eviten", així com per sensibilitzar sobre la celiaquia.
BCN GLUTEN FREE
Aragón participarà a la fira BCN Gluten Free, que es farà des d'aquest dissabte fins al dilluns al centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i estarà dedicada íntegrament als productes i a la dieta sense gluten.
Més de 4.000 metres quadrats estaran destinats a aliments aptes per a celíacs, intolerants i sensibles al gluten, així com demostracions de cuina, tallers infantils, tastos i xerrades impartides per professionals del sector.
La BCN Gluten Free té el suport de l'Associació de Celíacs de Catalunya, la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (Face) i l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid.