Publicat 27/04/2016 13:18

La dieta mediterrània redueix un 30% la incidència de malalties cardiovasculars

 El Presidente Del Congreso De La Dieta Mediterránea, Ramón Estruch
EUROPA PRESS

Té el mateix efecte que un fàrmac, però sense efectes secundaris per a la salut

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 27 abr. (EUROPA PRESS) -

La dieta mediterrània redueix un 30% la incidència de malalties cardiovasculars, a més de tenir efectes positius en la prevenció d'altres patologies, com les malalties neurodegeneratives, el càncer o l'alzheimer.

"La dieta mediterrània té un efecte semblant al d'un fàrmac, però amb la diferència que no té efectes secundaris sobre la salut humana", ha destacat el president del XI Congrés de la Dieta Mediterrània, Ramón Estruch, a la sessió inaugural de la jornada que s'ha celebrada aquest dimecres en el marc de la fira Alimentaria de Fira de Barcelona.

Ha defensat que la dieta mediterrània té un "factor protector" per a la salut humana, i representa un estil de vida en el seu conjunt: alimentació, cultura, societat i gastronomia.

La Fundació Dieta Mediterrània, fundada el 1996 i que aquest any celebra el seu 20è aniversari, ha estat clau per divulgar els beneficis d'aquest patró, declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

També han participat a la sessió inaugural el president de Fira de Barcelona i d'Alimentaria, Josep Lluís Bonet; la consellera d'Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, i el director general de la Indústria Alimentària del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Fernando Burgaz, que ha substituït la ministra, Isabel García-Tejerina, que no ha pogut acudir a l'acte.

Bonet ha destacat que els consumidors demanen avançar cap a una alimentació més saludable, "i la indústria fa temps que ho ha acceptat", com reflecteix Alimentària, on gran part dels expositors presenten aquest any productes sense additius, al·lèrgens i conservants, adequats per a persones amb al·lèrgies alimentàries.

TURISME GASTRONÒMIC COM A NEGOCI

Burgaz ha sostingut que els productes agroalimentaris espanyols "cada vegada ocupen llocs més importants en els mercats mundials", i ja que les exportacions de productes agroalimentaris es van situar en 44.000 milions d'euros el 2015, un rècord al qual es va sumar una xifra mai aconseguida, i és que la balança comercial va superar els 10.000 milions d'euros.

Alhora, ha posat l'accent en el turisme gastronòmic, i és que vuit milions dels 68 milions de turistes que van visitar Espanya l'any passat ho van fer per tastar els productes i sabors del país.

Finalment, la consellera Serret ha incidit en la capacitat de projecció internacional dels productes catalans i sobre el poder dels aliments sobre la salut humana: "El que mengem cada dia afecta la nostra salut física i emocional".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés