Publicat 22/06/2016 13:22

Descobreixen una millora del tractament del càncer de bufeta amb una emulsió d'oli d'oliva

CERDANYOLA DEL VALL ÈS (BARCELONA), 22 juny (EUROPA PRESS) -

Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en col·laboració amb l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), han descobert un mètode per millorar el tractament del càncer de bufeta amb una emulsió d'oli d'oliva.

Es tracta de l'administració del micobacteri, 'Mycobacterium brumae' --les seves cèl·lules ofereixen una alternativa que millora els tractaments actuals per a aquesta malaltia--, mitjançant el disseny d'emulsions que puguin incrementar l'homogeneïtat, l'estabilitat de les solucions del micobacteri i l'eficàcia quan s'introdueixen en el cos, segons ha informat la UAB en un comunicat.

Amb aquest mètode, publicat en la revista 'Scientific Reports', es redueixen els grumolls que produeixen de forma natural quan les cèl·lules de micobacteris, amb un alt contingut de lípids en les seves parets, s'introdueixen en els pacients amb càncer de bufeta aplicant medicaments mitjançant el degotador.

La formació d'aquests grumolls pot interferir en la interacció entre les cèl·lules micobactèries i les de l'organisme i, per tant, disminuir els efectes antitumorals.

L'emulsió basada en oli d'oliva ha donat una millor resposta en els experiments 'in vitro' i 'in vivo', realitzats en ratolins amb aquesta patologia; ha perseverat la viabilitat del micobacteri, ha evitat la formació de grumolls i ha proporcionat unes condicions favorables perquè arribi a la bufeta.

La professora del Departament de Genètica i Microbiologia de la UAB, Esther Julián, ha assenyalat el potencial d'aquests resultats "com un vehicle molt prometedor per a l'administració del tractament de càncer de bufeta amb micobacteris".

La llavor d'aquesta troballa va començar l'any passat quan investigadors de la UAB, encapçalats per Julián, juntament amb l'IBEC, van descobrir que les cèl·lules de 'Mycobacterium brumae' són una alternativa que millora els tractaments per a aquest tipus de càncer i des de llavors van analitzar la millor manera d'optimitzar la seva activitat immunoterapèutica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés