Publicat 02/03/2016 12:12

Descobreixen una immunoteràpia "eficaç" contra la rinosinusitis crònica amb pòlips nasals

El investigador del Idibaps Joaquim Mullol
FRANCISCO AVIA/HOSPITAL CLÍNIC

BARCELONA, 2 març (EUROPA PRESS) -

Un estudi internacional, en què ha participat l'Hospital Clínic de Barcelona, ha descobert un tipus d'immunoteràpia que és "eficaç" contra la rinosinusitis crònica amb pòlips nasals quan el tractament habitual amb corticoides intranasals no funciona.

El treball, publicat en la revista 'Journal of the American Medical Association (Jama)', ha estudiat 60 pacients d'hospitals de quatre països: a la meitat se'ls va administrar Dupilumab --anticòs monoclonal-- de manera subcutània i corticoides en esprai intranasal, i a l'altra meitat només el tractament intranasal.

El grup que va rebre el tractament amb l'anticòs monoclonal va experimentar una "millora important" en relació amb la mida dels pòlips nasals i al flux d'aire nasal, i els pacients van millorar la congestió nasal ---olfacte, degoteig nasal i trastorns del son--, i els que tenien asma van millorar el control de la malaltia.

La rinosinusitis crònica amb pòlips nasals, que afecta entre un 3% i un 5% de la població, és una malaltia que provoca la mucosa del nas amb símptomes d'obstrucció i congestió nasal, mucositat nasal i reducció de la pèrdua d'olfacte en el 75% dels casos.

Els resultats demostren el potencial d'aquest anticòs monoclonal pel tractament de diverses malalties inflamatòries al·lèrgiques i s'està estudiant la seva aplicació en pacients amb dermatitis atòpica o asma.

L'investigador Joaquim Mullol ha destacat que molts dels pacients no responen a l'única medicació disponible actualment --els corticoides intranasals--, per la qual cosa és necessari recórrer a la cirurgia per eliminar els pòlips nasals.

Per aquesta raó, trobar un tractament que pugui ajudar a millorar els símptomes d'aquesta malaltia és de vital importància, ja que aquesta malaltia "té un gran impacte sobre la qualitat de vida dels pacients".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés