Publicat 11/08/2016 13:05

Descobreixen una diana per lluitar contra les malalties de transmissió sexual en dones

BARCELONA, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

Investigadors de l'Institut Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona) han identificat una nova molècula que, a diferència del que es creia fins ara, participa activament en els mecanismes de resposta immunològica de la mucosa genital femenina derivats d'una malaltia de transmissió sexual.

El descobriment converteix aquesta molècula en un bon marcador a l'hora d'avaluar vacunes per a les malalties sexuals, i obre les portes a noves estratègies terapèutiques.

L'estudi, que ha partit de models animals i després ha estat confirmat en pacients, ha identificat diverses molècules que són clau en la migració o desplaçament de les cèl·lules del sistema immunitari cap als teixits infectats en el primer moment del contagi.

Una d'aquestes molècules, la CD11c, s'ha demostrat que identifica uns tipus de cèl·lules T de la sang poc habituals però que tenen una gran capacitat de generar respostes immunitàries efectives contra les malalties de transmissió sexual.

El descobriment és significatiu des del punt de vista que aquesta molècula s'utilitzava per identificar un altre tipus de cèl·lules, però en canvi quan es mirava la resposta T de limfòcits, no només no es mirava, sinó que a vegades fins i tot s'excloïa de l'anàlisi.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés