Actualitzat 31/03/2017 14:27

Desarticulen la principal xarxa de confecció pròpia de productes de top manta de Barcelona

L'Ajuntament confia que aquesta operació tingui efecte en la campanya nadalenca

BARCELONA, 5 des. (EUROPA PRESS) -

La xarxa de top manta desarticulada aquesta setmana passada en una operació conjunta de la Guàrdia Urbana, Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i diverses policies locals actuava com una empresa dedicada a produir còpies exactes de productes tèxtils de luxe i a distribuir-les entre els manters de Barcelona i voltants, i és la principal xarxa de subministrament desmantellada a la capital catalana.

En roda de premsa, el comissionat de Seguretat de Barcelona, Amadeu Recasens, ha explicat que es tracta d'una operació destinada a eliminar una xarxa de producció organitzada de falsificació de material, que ha estat "desmantellada de principi a final", i l'intendent Juan Rodríguez ha explicat que és l'operació més important feta mai per la Policia barcelonina per haver arribat fins als productors de les falsificacions.

L'operació s'ha saldat amb de 15 detinguts i 17 investigats i amb la intervenció de 130.000 productes que haurien arribat a un valor de mercat d'uns cinc milions d'euros, i entre ells, ha estat arrestat el capitost de l'organització.

Recasens ha confiat que aquest important cop a la xarxa de top manta tingui el seu efecte en la venda ambulant amb vista a la campanya nadalenca de compres a la capital catalana.

La xarxa estava dirigida per un extransportista establert a Òrrius (Barcelona) que havia treballat al recinte portuari de Barcelona i que va aixecar sospites als investigadors de Vigilància Duanera, que creien que podia estar vinculat amb importacions de productes falsificats.

Segons ha explicat el responsable de Vigilància Duanera a Barcelona, Francisco Javier Martín, seguint-lo la pista van descobrir que no es dedicava a la importació sinó que liderava una important xarxa de confecció de productes falsificats d'alta qualitat.

ESTRUCTURA PIRAMIDAL

La xarxa tenia una estructura piramidal en què en la part alta eren persones de nacionalitat espanyola que es dedicaven a produir en tallers de Mataró i l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) falsificacions exactes de tota mena de peces tèxtils: pantalons, jaquetes d'hivern, sabatilles i jerseis de marques com Tommy Hilfiger, Gstar, Levi's, Ralph Lauren, Calvin Klein i El Ganso, entre d'altres.

En la part intermèdia hi havia persones de nacionalitat marroquina que participaven en la distribució dels productes --gairebé tot anava al top manta , i només hi ha una botiga investigada en el cas--, i en la part baixa de l'estructura se situaven els venedors ambulants, tots de nacionalitat senegalesa.

El cap de l'organització i els seus col·laboradors utilitzaven tallers tèxtils i empreses d'arts gràfiques de la zona de Mataró per plagiar els productes fins al més petit detalls, incloent etiquetes, botons, borses d'embalatge amb els logotips i els cartrons d'embalar.

A més, comptaven amb maquinària industrial, en concret 32 màquines de confecció i brodat valorades en més de 200.000 euros, i 12 planxes d'impremta per falsificar etiquetes, i d'aquesta manera tenien la capacitat de produir les peces "des de zero".

"SALT QUALITATIU"

Aquesta organització ha suposat un "salt qualitatiu", segons l'intendent Rodríguez, al produir per si mateixa les falsificacions i no importar-les de tercers països, i amb això obtenia quantiosos beneficis, ja que amb una sola màquina es podien estampar 100 peces en una hora.

Segons ha explicat Martín, fa quatre o cinc anys que en les inspeccions al port de Barcelona no detecten contenidors amb productes falsificats perquè, davant de la important activitat inspectora que allà es realitza, una de les opcions dels quals es dediquen a aquesta activitat il·legal és optar per fabricar o modificar les peces ells mateixos.

La investigació de la Urbana, liderada pel Jutjat d'Instrucció 32 de Barcelona, ha començat fa deu mesos seguint als venedors ambulants i els seus punts de proveïment, sobretot a Barcelona i Badalona, i després ha estat pujant fins a trobar els tallers de producció, en aquestes localitats i Mataró i l'Hospitalet.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés