Actualizado 14/04/2017 11:30

Creixen un 61% en deu anys els alumnes en cicles formatius de grau superior a Barcelona

Alumnes de FP (Arxiu)
Europa Press

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

El nombre d'alumnes matriculats en cicles formatius de grau superior de Formació Professional (FP) ha crescut un 61,4% entre els cursos 2006-2007 i el 2015-2016, i en un 34,5% en els cicles formatius de grau mitjà, segons l'informe 'Oportunitats educatives a Barcelona 2016' presentat aquesta setmana per l'Ajuntament.

La major part dels estudiants que decideixen continuar els estudis una vegada acaben l'etapa obligatòria opta pel Batxillerat, però ha patit una disminució del 2,85% en el mateix període, ja que ha passat de 22.900 a 22.246 alumnes en una dècada.

Per contra, els cicles formatius de grau superior han experimentat un creixement dels 13.700 alumnes en el curs 2006-2007 als 22.112 el passat curs, i en els de grau mitjà, l'augment és dels 9.064 als 12.197 estudiants.

L'informe atribueix part d'aquest increment en els cicles de FP a la tornada al sistema educatiu d'estudiants majors de 18 anys que prèviament havien interromput o abandonat la seva trajectòria.

Tres quartes parts accedeixen als cicles de grau mitjà a partir de l'ESO, però aquest traspàs no es fa necessàriament una vegada finalitzats els estudis obligatoris, i l'informe detecta un increment en l'alumnat major de 18 anys que s'incorpora.

No obstant això, l'informe destaca que els cicles de grau mitjà presenten una taxa d'abandonament molt elevada, ja que el 37% dels alumnes no arriba a fer el segon curs del mateix cicle, un aspecte que en els de grau superior es dóna en el 13,2%.

La presència d'alumnat estranger és superior en els cicles de FP que en Batxillerat, i en els de grau mitjà suposa el 14,2% del total i en els de grau superior, el 22,5%.

AUGMENT DE BEQUES

L'Ajuntament de Barcelona s'ha proposat com a reptes millorar l'atenció i orientació després de l'ESO i augmentar les places públiques i beques per als cicles formatius.

Així, els districtes de Sant Andreu i Gràcia no tenen cap centre de FP de titularitat pública, i Sarrià-Sant Gervasi i Els Corts tenen un, mentre que els que més disposen són els districtes de Ciutat Vella, amb sis, i Horta-Guinardó i Nou Barris, amb quatre.

Els centres públics absorbeixen el 46,8% de la matrícula en els cicles de grau mitjà, i el 43,6% en els de grau superior, tots dos superiors als que té Batxillerat, amb un 37,1% en la pública.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés