Actualitzat 30/03/2017 05:10

Creen una web per ajudar a detectar mutacions cancerígenes

BARCELONA, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

Investigadors del grup de Genòmica Biomèdica de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdica (Imim) han creat una pàgina web oberta a la comunitat científica per dissenyar panells de seqüenciació per a càncer.

L'eina, anomenada 'OncoPad' i publicada en la 'Genome Medicine', busca alteracions de l'ADN del tumor del pacient --mutacions--, que puguin tenir un valor diagnòstic, pronòstic o terapèutic per a la malaltia, ha informat el centre aquest dimecres en un comunicat.

Per poder identificar aquestes mutacions s'ha de seqüenciar l'ADN del tumor, ja sigui amb tot el seu genoma, el seu exoma --la part funcional del genoma-- o només certs gens o regions gèniques, que s'inclouen en panells.

La seqüenciació mitjançant panells presenta avantatges respecte a la seqüenciació de tot el genoma o exoma, i a més de posseir un millor coeficient de cost/benefici, els papers detecten menys falsos positius gràcies a la seva major sensibilitat.

Mitjançant una interfície senzilla i intuïtiva, 'OncoPad' identifica quins gens o regions són els millors candidats per al disseny d'un paper específic, basant-se en l'associació coneguda dels gens a mecanismes de desenvolupament del càncer o resposta a fàrmacs contra aquest i maximitzant el seu coeficient de cost/benefici.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés