Publicat 13/11/2016 12:16

El Congrés torna a endarrerir la Comissió d'Educació per parlar del pacte

MADRID, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El Congrés dels Diputats torna a endarrerir la Comissió d'Educació prevista per al 17 de novembre, que decidiria la creació d'una subcomissió específica per negociar el pacte educatiu, a causa de a la sessió solemne d'obertura de la XII Legislatura, segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries.

La primera convocatòria d'aquesta comissió es va suspendre pel començament del debat d'investidura de Mariano Rajoy, el passat 26 d'octubre. Les mateixes fonts han assenyalat que esperen que es faci finalment el pròxim 24 de novembre, gairebé un mes després de la data inicialment prevista.

També el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, va a comparèixer a l'esmentat òrgan parlamentari, després de la petició de la majoria dels grups, tal com ha anunciat ell mateix en la roda de premsa posterior a l'últim Consell de Ministres. Tot i això, encara no hi ha una data tancada.

La creació de la subcomissió parlamentària per a la negociació del pacte educatiu respondria a la iniciativa que PSOE i Ciutadans van registrar dilluns passat 7 de novembre al Congrés. Les dues formacions volen que aquest fòrum serveixi també per acordar una nova llei educativa que substitueixi a la LOMCE.

El text, que no està signat pel PP, posa un termini de sis mesos perquè aquesta subcomissió redacti un informe sobre l'estat i situació del sistema educatiu espanyol, que inclogui les propostes i conclusions recollides per a l'elaboració del Pacte d'Estat.

"L'esmentat pacte servirà de base per a una nova Llei Bàsica d'Educació que contingui les mesures acordades i que substitueixi la Llei per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), a partir d'un ampli acord parlamentari i social", apunta la proposta de PSOE i Ciutadans.

Les dues formacions es comprometen a organitzar "quantes compareixences calguin" en aquest procés i a tenir experts, representants de la comunitat educativa, responsables autonòmics d'educació, presidents de Consells Escolars autonòmics, organitzacions socials, col·lectius o plataformes educatives i representants de les societats científiques i culturals del país.

PSOE i Ciutadans aposten també perquè la subcomissió pugui sol·licitar informes específics al Consell Escolar de l'Estat i a la Conferència Sectorial d'Educació, entre d'altres òrgans, així com recollir documents de treball impulsats i elaborats des de la societat civil i la comunitat educativa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés