Publicat 06/07/2016 12:26

Comín no descarta impulsar una llei que unifiqui salut i serveis socials

 Toni Comín
EUROPA PRESS

"La integració del sistema sanitari amb els serveis socials és seriosa", assegura

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, ha dit que no descarta impulsar una llei que unifiqui els àmbits de la salut i els serveis socials, si bé ha admès que és una "qüestió delicada i gens senzilla que cal fer molt bé".

En els 'Esmorzars sanitaris 2.0' de la Casa de Convalescència, organitzats per la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el conseller ha desgranat aquest dimecres les polítiques públiques del departament per donar resposta a "tres reptes estructurals": la desigualtat, la demografia i la tecnologia.

Ha esmentat la llei de salut i serveis socials en resposta a un convidat que ha reclamat que la xarxa sanitària i la social vagin de veritat de la mà. Comín ha respost: "No està descartat que es pugui fer una llei que unifiqui".

Aquesta norma evitaria que la legislació diferenciada pugui ser una excusa, per la qual cosa superaria algunes "reticències" existents que han impedit que la xarxa de treballadors socials entri en el mateix sistema d'informació dels serveis sanitaris, com ha succeït a Palamós (Girona), ha exemplificat.

"La integració del sistema sanitari amb els serveis socials és seriosa", ha afirmat el conseller durant la seva conferència, després de recordar la visita conjunta aquest dimarts amb la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, al centre sociosanitari i l'Hospital de Palamós.

Per a Comín, el Pla interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària (Piaiss) és una "política absolutament central", ja que aquests dos sistemes s'han construït un al marge de l'altre històricament.

"Ara hem d'entrar en una fase nova i en això estem", ha assegurat Comín, quan ha precisat que s'ha passat de la fase de construcció del marc teòric de l'atenció integrada a l'etapa d'elaborar un model que tingui la vocació de desplegar-se per tot el territori.

PLA DE REFORMA DE L'ATENCIÓ PRIMÀRIA

El pla de reforma de l'atenció primària, que estarà acabat a final del 2016, ha de poder gestionar els problemes de la desigualtat, la cronicitat i l'envelliment de la població: "Ja em direu com ho fem si no és articulant millor els serveis d'atenció primària i els serveis socials".

A més, ha assenyalat que la innovació tecnològica permetrà resoldre l'impacte econòmic de l'envelliment de la població perquè, segons ha sostingut: "No es tracta de fer sociosanitaris en cada cantonada".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés