MADRID, 20 des. (EUROPA PRESS) -
La cervesa, sempre que es begui de manera moderada, pot ser la beguda "idònia" per acompanyar els àpats lleugers, després dels excessos alimentaris de les celebracions nadalenques.
I és que, una canya de cervesa tradicional té un contingut alcohòlic escàs i poques calories i, a més, aquesta beguda aporta proteïnes, hidrats, és rica en minerals com el potassi, el fòsfor o el silici i conté vitamines del grup B i antioxidants naturals.
"Seguir les pautes d'una dieta moderada en què incloure tota mena d'aliments i begudes com la cervesa, i altres fermentades, és fonamental, sempre que es mantingui un consum responsable", ha comentat la doctora del servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Severo Ochoa de Leganés (Madrid), Purificación Martínez de Icaya.
Dit això, l'experta ha recordat que per mantenir una alimentació sana i equilibrada cal menjar i beure a poc a poc, establir uns horaris raonables de menjar, no espaiar massa les ingestes i controlar les quantitats d'aliments i proporció dels nutrients.
Alhora, i amb l'objectiu de depurar el cos després d'àpats copiosos, Martínez de Icaya ha aconsellat "oblidar-se" de tots els aliments consumits en excés durant les festes, menjar un plat únic si té una gran aportació d'hidrats de carboni o, com a segona opció, un primer plat amb poca aportació energètica i un segon de carn magra o peix al forn. Les postres, prossegueix, han de ser el "més naturals" possibles, preferiblement una o dues peces de fruita.
Tot i això, l'experta ha avisat que "netejar" el cos després dels excessos "mai ha de ser sinònim" d'"autoimposar-se" un règim sense control mèdic. "És més efectiu seguir unes pautes de comportament a l'hora de menjar una dieta àmplia i variada. Planificar els àpats, mastegar bé els aliments i dosificar les ingestes al llarg del dia són elements claus per aconseguir una bona salut i mantenir la línia", ha tancat.