Publicat 26/09/2016 17:33

El Celler de Can Roca comença una campanya amb Ecovidre per arribar al 100% del reciclat de vidre en hostaleria

El Celler de Can Roca se suma al reciclado de Ecovidrio
ECOVIDRIO

MADRID, 26 set. (EUROPA PRESS) -

El Celler de Can Roca ha iniciat la campanya 'La Gran Cadena', en col·laboració amb Ecovidre, amb l'objectiu d'arribar al 100% del reciclat en el sector hostaler.

Actualment, segons dades d'Ecovidre, l'hostaleria consumeix gairebé la meitat, el 48% dels envasos de vidre d'un sol ús que es posen al mercat.

Així, l'entitat ha iniciat aquesta campanya amb Jordi, Joan i Josep Roca que consistirà a aconseguir el 100 per cent del vidre que es consumeix al restaurant, mitjançant la campanya '#lagrancadena', per tal de "mobilitzar" l'hostaleria en el reciclat de vidre.

La idea és arribar a més de 10.000 restaurants que reciclin tot el vidre que s'usa en l'hostaleria espanyola. Per al director general d'Ecovidre, José Manuel Núñez-Lagos, la col·laboració amb el sector de l'hostaleria és "una prioritat de present i futur" ja que aspiren que els establiments del sector es converteixin en "grans recicladors de vidre".

"Tota la matèria prima que utilitzem a la cuina ens la facilita la naturalesa i amb el reciclatge de vidre podem tenir un gest cap a ella i intentar tornar-li tot el que ens dóna, que és molt", ha manifestat Joan Roca.

Per la seva banda, Jordi Roca ha expressat la seva intenció d'involucrar "a quants més companys millor en aquesta carrera contra el canvi climàtic" i ha destacat que quan un restaurant recicla vidre i les ampolletes i ampolles van al contenidor verd, comparteix la responsabilitat de cuidar el medi ambient.

"No podem mirar cap a altre costat, el moment és ara i el repte és aconseguir que 10.000 establiments se sumin a #lagrancadena", ha afirmat.

Ara, els germans Roca han invitat altres tres cuiners cadascun, perquè se sumin a la cadena i aquests seran els encarregats d'invitar els següents. Amb la invitació, ara Arzak; Casa Gerardo; Aponiente; Pepe Solla; Miramar; Can Jubany; Sant Pau; Coque i Quique Dacostas'han unit ja a aquest moviment.

El Celler de Can Roca consumeix més de 40.000 ampolles de vidre a l'any. De complir-se l'objectiu, evitarien l'extracció de més de 15.000 quilograms de primeres matèries i reduirien l'emissió de 8.700 quilograms de CO2 a l'atmosfera. Alhora, estalviarien 28.600 MWh d'energia, suficient per utilitzar un forn elèctric durant més d'un any i mig.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés