Actualitzat 31/03/2017 12:20

Catalunya desplegarà 4.000 policies i 3.000 controls per al doble pont

La configuració dels festius, la neu i les festes nadalenques provocaran més mobilitat

BARCELONA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

Catalunya desplegarà 3.944 agents dels Mossos d'Esquadra, dos mitjans aeris, 15 equips de senyalització i 3.169 controls policials en el dispositiu especial de trànsit per al pont de a Constitució i de la Immaculada impulsat pel Servei Català de Trànsit (SCT).

Ho ha explicat aquest dijous en roda de premsa el comissari en cap de la Comissaria General de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, al costat del conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, i la directora del SCT, Eugènia Domènech.

"L'objectiu del Govern és que la gent estigui a casa per Nadal i no haguem de lamentar més morts per aquest doble pont que moltes persones es desplaçaran", ha sostingut Jané, a l'avisar que aquest aqüeducte provocarà que hi hagi més mobilitat i més risc d'accidents i morts.

En concret, hi haurà 879 controls d'alcohol i drogues, 775 per controlar distraccions, 425 de velocitat, 524 d'elements de seguretat passiva --com el cinturó o la cadira del nadó--, 243 a l'àmbit del transport i 323 per a motoristes.

Segons Esquius, s'han introduït controls per a motoristes i distraccions al volant, dos aspectes que els preocupen bastant, en les seves paraules: el primer perquè es mantenen els accidents de motos i el segon per ser la principal causa d'accidents.

DISPOSITIU EN DUES FASES

El dispositiu es desplegarà en dues fases: la primera entre el 2 i el 6 de desembre, quan es preveu el desplaçament de 490.000 vehicles, i la segona es concentrarà entre el 7 i l'11 de desembre, amb una mobilitat prevista de 410.000 cotxes.

El departament espera que hi hagi més mobilitat que en altres ponts per tres factors: la configuració del doble pont, que combina dies festius amb laborables; el fet que hi hagi nevat, i la proximitat del Nadal, que provocarà més mobilitat per les compres nadalenques.

"A efectes de mobilitat, aquest escenari ens dóna una major complexitat que la d'altres anys, quan no havia nevat i la configuració dels festius no era la mateixa", ha subratllat el conseller.

Pel que fa al desplegament del nombre d'agents i controls en comparació de l'any passat, Esquius ha manifestat que es tracta d'un "número semblant", però s'han adequat els controls a les necessitats específiques.

BALANÇ DE MORTS

Segons xifres provisionals de 29 de novembre d'aquest any, s'han produït un total de 135 morts per accident de trànsit, fet que suposa un "clar descens" del 17,18% respecte al mateix període de l'any anterior, quan es van registrar 163 víctimes.

En relació amb 2010, les morts a la carretera s'han reduït al 40%, xifra que està "en la línia prevista", ja que la Conselleria d'Interior busca tallar en un 50% el nombre de víctimes d'accident de trànsit en 2020.

El descens en nombre d'accidents mortals ha estat del 24,49% en relació amb l'any passat, si bé s'han registrat dos amb moltes víctimes mortals: el de l'autobús de Freginals (Tarragona) i el de Pont de Molins (Girona), que eleven més el nombre de morts que d'accidents.

Jané ha alertat que les distraccions segueixen i han estat "la primera causa concurrent", al representar la causa del 31,5% dels accidents greus o amb ferits de gravetat el 2015, tot i que aquest any ha baixat al 28%, una xifra que segueix massa elevada, ha lamentat.

La utilització del telèfon mòbil mentre es condueix és una de les principals causes de l'accident de trànsit: "No hem de deixar que el mòbil sigui el principal assassí", ha defensat el conseller.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés