Actualitzat 27/01/2016 13:01

El Campus Diagonal-Besòs de la UPC vol convertir-se en un pol de cohesió i investigació

J.Callau, J.Baiget, A.Colau y E.Fossas, en una visita a la UPC
EUROPA PRESS

Colau advoca perquè el Besòs deixi de ser "una frontera"

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) iniciarà el setembre les activitats de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), principal motor del Campus Diagonal-Besòs, amb la voluntat de convertir-se en un pol de cohesió territorial i d'investigació industrial.

El Campus Diagonal-Besòs té una superfície de 150.000 metres quadrats, dels quals actualment s'han construït 53.000, i consta de tres edificis dedicats a la docència i la investigació --un d'ells l'EEBE-- i es preveu que aculli en un futur una residència d'estudiants i investigadors.

A l'EEBE s'impartiran a partir del pròxim curs els graus en Enginyeria Biomèdica, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Electrònica Industrial, Enginyeria de l'Energia, Enginyeria Mecànica, Enginyeria Química i Enginyeria de Materials, a més de tres màsters i tres programes de doctorat.

El centre integrarà les activitats de docència i investigació de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB) i una part de l'activitat en els àmbits d'enginyeria química i de materials de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).

En una visita d'obres aquest dimecres, el rector de la UPC, Enric Fossas, ha explicat que es traslladaran a l'EEBE 400 docents i investigadors, 3.500 estudiants i 27 grups d'investigació.

El rector ha assegurat que té "un valor" que l'EEBE i el campus estigui situat al Besòs, on existeix una alta concentració de la indústria de l'energia.

Fossas ha recordat que el projecte, iniciat fa una dècada, ha estat complex, qüestió que el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, ha remarcat que s'ha fet en un context econòmic i pressupostari "difícil".

PRESSUPOST DE 96 MILIONS

La construcció del Campus ha tingut un cost de 96,5 milions d'euros, dels quals 25,3 procedeixen de la Generalitat, 23 de la Diputació de Barcelona, 20 de fons Feder europeus, 15,9 de la UPC, 9,9 de la disposició addicional tercera de l'Estatut i 2,1 de l'aportació estatal com a Campus d'Excel·lència Internacional.

Baiget ha remarcat que el campus ha de suposar "un salt en l'enginyeria industrial", a més de ser un factor d'impuls per a la zona del Besòs.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (BComú), ha remarcat que és un projecte de ciutat metropolitana, i ha advocat perquè el Besòs deixi de ser "una frontera" i se situï al mapa de Barcelona.

Colau ha assegurat que pretén que la ciutat metropolitana guanyi en justícia i equitat, i ha ressaltat que un dels projectes de l'equip de govern és la connexió del tramvia, que ajudarà la mobilitat.

"TRENCANT LA HISTÒRIA"

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Adrià de Besòs Barcelona, Joan Callau, ha ressaltat que fa 15 anys la zona era un abocador a l'aire lliure i ara acull una universitat: "Estem trencant la història, una universitat a la banda del Besòs".

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa (CDC), ha remarcat que el campus és un projecte estratègic, i ha aplaudit la col·laboració entre administracions per portar-lo a bon port.

L'EEBE farà una primera jornada de portes obertes el 10 de febrer --coincidint amb la jornada que es realitza a tots els centres de la UPC--, abans de la inauguració oficial dels estudis previstes per al setembre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés