Actualitzat 06/09/2016 13:05

CaixaForum exposarà l'art medieval del British, una selecció del Thyssen i De Chirico

Presentación de la temporada del CaixaForum 2016-2017
EUROPA PRESS

Va rebre 775.000 visitants el 2015 a Barcelona, mentre que a nivell global va tenir 2,1 milions

BARCELONA, 6 set. (EUROPA PRESS) -

El CaixaForum de Barcelona tindrà aquesta temporada 2016-2017 un total de nou exposicions, entre les quals destacaran 'Els pilars d'Europa', del British Museum (Anglaterra), una selecció d'obres mestres del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid i la primera retrospectiva que es podrà veure a Espanya sobre el pare de la pintura metafísica, Giorgio de Chirico.

En roda de premsa aquest dimarts, la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Duran, ha explicat que CaixaForum Barcelona va rebre el 2015 un total de 775.000 visitants a les seves 12 exposicions --xifra molt semblant a la de l'any passat--, i va tenir un total de 2,1 milions de visitants en les 48 exhibicions dels seus set centres, als quals se sumarà Sevilla la primera quinzena de febrer.

El director de l'Àrea Cultural de la Fundació Bancària La Caixa, Ignasi Miró, ha detallat que la primera gran exposició de la tardor serà, de novembre del 2016 a febrer del 2017, 'Un Thyssen mai vist', que arribarà a Barcelona per commemorar el 25è aniversari de la inauguració d'aquest centre madrileny --una proposta que només podrà veure's a la capital catalana--.

CaixaForum acollirà una selecció de 63 obres mestres --la major selecció sortida mai del museu-- amb peces que són "icones del nostre temps", amb firmes com Fra Angelico, Rafael, Memling, Rubens, Rembrandt, Canaletto, Pissarro, Cézanne, Kandinski, Picasso, Chagall, Beckham, Hopper i O'Keeffe, entre d'altres.

Seguirà, de desembre a març, una exposició sobre les avantguardes artístiques del segle XX, 'Art i cinema. 120 anys d'intercanvis' --primer a Barcelona i després a Madrid--, amb el diàleg entre cinema i les arts visuals, que tindrà 300 peces de La Cinémathèque Française i altres centres internacionals, relacionant artistes i cineastes com Monet, els germans Lumière, David Lynch, Chaplin, Hitchcock, Duchamp, Léger i Dalí.

MIL ANYS D'HISTÒRIA

Del 10 de març al 18 de juny, la tradicional exposició dedicada a una de les grans cultures del passat, serà 'Els pilars d'Europa. L'edat mitjana al British Museum' --col·laboració amb el museu que es mantindrà fins al 2020--, en una explicació donin més de mil anys a través de 260 objectes que explicaran la formació d'Europa.

L'exposició, que primer passarà per Madrid (a partir del 18 d'octubre) i acabarà després de Barcelona a Saragossa, es realitzarà en col·laboració amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac), per poder oferir un discurs més ampli sobre la formació del sud d'Europa.

Després, del 14 de juliol al 22 d'octubre, prendrà el CaixaForum la retrospectiva del pintor italià Giorgio de Chirico, que "va popularitzar la seva mirada del món occidental", a la mostra 'El món de Girogio de Chirico' a partir de les obres que atresora la Fondazione Giorgio i Isa de Chirico i amb préstecs de la Galleria Nazionale d'Art Moderna e Contemporanea de Roma.

També la fotografia tindrà un espai amb el projecte 'Cristina García Rodero. Terra de somnis', mostra organitzada amb la Fundació Vicente Ferrer amb material de la visita de Rodero a l'Índia, mentre que el segon projecte centrat en la imatge serà 'Fotopres La Caixa' amb imatges del certamen de l'entitat, que arriba a la seva vintena edició.

L'art contemporani també formarà part de la programació, amb dues exposicions consecutives a partir de les adquisicions recents de l'entitat, amb 'Nicolas Paris. Exercicis per sembrar llamps', on mostrarà la instal·lació 'El diàleg, el rumor, la llum, les hores o (prototip per a material pedagògic)', així com la videoinstal·lació del colombià Tony Oursler 'L7-L5'.

A més, la vocació de transformació social recaurà en el projecte 'Bàlsam i fuga. La creació artística en la institució penitenciària', que destaca el procés creatiu com eina d'empoderament de col·lectius en situacions vulnerables.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés