Actualitzat 11/07/2016 16:38

CAC proposa a la CE que la meitat dels continguts de catàlegs sota demanda siguin europeus

Roger Loppacher.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha proposat a la Comissió Europea (CE) augmentar fins al 50% la quota d'obra audiovisual europea en els catàlegs de prestadors sota demanda perquè considera "insuficient" la quota del 20% proposada per la CE el maig, ha informat aquest dilluns en un comunicat.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha enviat una carta amb aquesta petició al director general de Xarxes de Comunicacions, Continguts i Tecnologia de la CE, Roberto Viola, després que la institució europea presentés aquesta previsió del 20% de la quota en la Proposta de revisió de la Directiva de serveis de comunicació audiovisual del 25 de maig.

Loppacher ha considerat que, si es pretén equilibrar l'oferta de continguts europeus amb els de fora la Unió Europea i promoure i dinamitzar el mercat per aconseguir una indústria i una cultura audiovisual comú robusta, aquest percentatge "hauria d'aproximar-se de manera més ambiciosa cap al 50%" i garantir-se la seva visibilitat en els catàlegs.

PROTECCIÓ DE MENORS

També ha enviat a Viola un informe amb 15 continguts de risc d'Internet que inciten, justifiquen i banalitzen la violència masclista, que va presentar a la Fiscalia de Barcelona en una denúncia conjunta amb la Conselleria de Presidència de la Generalitat.

Davant de la gravetat dels continguts d'aquesta actuació del CAC, ha considerat que les empreses que allotgen aquest tipus de continguts haurien d'assumir "més implicació i responsabilitat en l'adopció de mesures efectives per protegir els menors i els ciutadans".

La proposta de revisió de la directiva hauria d'establir en la seva normativa, segons Loppacher, "previsions substantives de protecció dels menors", i atribuir la supervisió del compliment a autoritats independents de regulació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés