Actualitzat 21/12/2016 16:34

El Barnasants 2017 serà "més feminista" i farà el centenari de la revolució bolxevic

Paco Ibáñez
FESTIVAL BARNASANTS

Acollirà 110 concerts i tindrà com a país convidat Xile amb sis dels seus artistes

BARCELONA, 21 des. (EUROPA PRESS) -

El Barnasants serà aquest 2017 "més feminista" i farà el primer centenari de la revolució bolxevic i del naixement de la cantant xilena Violeta Parra, ha explicat en roda de premsa aquest dimecres el director del festival, Pere Camps.

Aquesta edició, que es farà entre el divendres 27 de gener i el divendres 14 d'abril, tindrà uns 110 concerts, posarà en relleu que la revolució russa va permetre per primera vegada que una dona --Aleksandra Kolontái-- fos ministra d'un poble, i commemorarà el naixement de Parra, "referent de la cançó llatinoamericana".

"Només avançarem cap a la igualtat si les revolucions es fan des del feminisme", ha reivindicat Camps, incidint que el lema d'aquesta edició és 'Visca l'Assemblea', que ha de donar el dret a decidir horitzontalment.

INAUGURACIÓ COL·LECTIVA PER PRIMERA VEGADA

Tot aquest projecte cultural se sintetitzarà per primera vegada en una inauguració col·lectiva a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) a càrrec de les cantautores Monste Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal Nadal cantant a la igualtat i homenatjant Kolontái, un concert --Les Kol·lontai-- que farà gira per Altafulla, Vic, Barcelona, Gelida, Terrassa, Calaf, Torroella de Llobregat, Lleida i Premià de Dalt.

El festival tindrà els artistes catalans Carles Belda, Carles Sanjosex, Pep Lladó, Albert Pla, Miquel Pujadó, Xavier Baró, Jordi Montáñez, Laia Rius, Roger Puig, Quico Pi de la Serra, Maria del Mar Bonet, Maria Arnal, Marcel Bagès, Genís Barcons, Eva Dénia, Òscar Briz, Roger Mas, Martí Serra, Xarim Aresté, Feliu Ventura, Sílvia Bel, Marina Rosell i Núria Feliu, aquesta última amb un "reconeixement" a la seva carrera.

En el pla estatal, invitarà Paco Ibáñez, Jabier Muguruza y Martirio, Mara Barros, Alberto Sanjuan, Palito y Leo de Matamá, Javier Riubal, Elisa Serna i Júlia León, mentre que la clausura anirà a càrrec dels catalans Túrnez & Sesé.

INTERNACIONALITZACIÓ

Xile serà aquesta edició el país convidat, amb la presència de sis arestes d'aquesta regió, mentre que 11 músics llatins visitaran el festival --entre els quals hi ha Jorge Tylki, Fede Graña i Gaddafi Núñez--, i continuarà el vincle estable amb Itàlia amb la presència de Claudia Crabuzza, Sighanda, Peppe Volatrelli i Gioelli Italliani.

D'altres països, estan en la programació l'escocès Calum Baird, el canadenc Cece Giannotti, la xipriota Vakia Stavrou i el jordà Hani Mitwasi; tot i això, Camps ha lamentat en aquest sentit l'acció exterior de l'Institut Ramon Llull (IRL): "Quan demano, em sento com un captaire".

"Vull un instrument efectiu en defensa de la cultura i la llengua catalanes. Els ponts amb l'Amèrica Llatina són possibles", ha criticat Camps, rebutjant l'actitud passiva d'aquest institut davant dels cantautors.

A més, el Barnasants Madrid --que ha definit com un aparador de la cançó en català-- el setembre passat ha estat un "èxit" tot i que les dates no han estat les ideals, per la qual cosa la segona edició es farà última setmana de setembre, en una iniciativa en què la Conselleria de Cultura està molt interessada, ha assegurat.

El festival tindrà aquesta edició uns 400.000 euros de pressupost, com la passada edició, en què van aconseguir uns ingressos per taquilla del 25%, i uns 16.500 assistents --entre els quals hi ha 5.187 d'accions promocionals i invitacions--.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés