Publicat 29/04/2016 13:27

Associacions de guàrdies civils presenten una plataforma per deixar de ser "una Policia low cost"

F.J.Favorecido, J.A.Fernández, B.Barba, L.Martínez y R.González
EUROPA PRESS

Critiquen que Mossos i policies locals cobrin 600 euros més per córrer el mateix perill

BARCELONA, 29 abr. (EUROPA PRESS) -

Cinc associacions professionals de la Guàrdia Civil han presentat aquest divendres en roda de premsa la plataforma #NsMenos que, sota el lema 'No somos menos', pretén igualar el sou dels guàrdies civils al de les policies autonòmiques i locals per deixar de ser "una Policia low cost", ha dit el delegat de l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (Aegc) a Barcelona i portaveu de la plataforma, Bartolomé Barba.

En un comunicat llegit pel portaveu de la plataforma --on per primera vegada s'uneixen guàrdies civils de totes les escales i llocs de treball--, han lamentat que els seus sous siguin un 35% més baixos que els de les altres policies, fet que suposa una diferència d'entre 500 i 600 euros, quan la feina que realitzen i el perill que corren és el mateix.

"Ja ens hem cansat d'enquestes, de copets a l'esquena i de 'molt t'estimo, gosset, però pa, poquet'", ha dit Barba, que ha afegit que el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) diu que la Guàrdia Civil és la institució més valorada pels espanyols.

El representant de la plataforma ha assegurat que la diferència de sous "suposa un menyspreu absolut a la feina que fa un Guàrdia Civil respecte al que fan altres policies" i ha afegit que, mentre que un agent dels Mossos d'Esquadra que acaba de sortir de l'acadèmia policial cobra 1.600 euros, ells en cobren 1.300 i, 32 anys després, 150 euros més.

Les cinc associacions --Unió GC; Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil; Aegc, Associació Pro Guàrdia Civil (Aprogc) i Associació Escala Suboficials de la Guàrdia Civil (Asos-GC)-- han informat que l'Institut Armat és la institució policial a Espanya que acumula més nombre d'accidents i de morts i el que més víctimes acumula per terrorisme.

El portaveu de la plataforma ha explicat que aquesta és la primera fase de creació i d'impuls per donar-la a conèixer, que pretenen reunir-se amb "autoritats centrals, territorials i locals. Fins i tot amb el cap d'Estat, el Rei", i que no descarten arribar als tribunals si calgués.

Han afirmat que actuaran amb prudència perquè són conscients que el moment econòmic i polític no és el més adequat: "Necessitàvem eines legals, canvis normatius, per poder fer això. Ara no pararem fins a aconseguir el que creiem que és objectivament just", ha dit Barba.

La plataforma, que s'està presentant en diferents ciutats d'Espanya i a la qual poden adherir-se particulars i organitzacions de qualsevol condició, pretén aconseguir l'objectiu progressivament entre el 2017 i el 2020.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés