Publicat 18/02/2016 10:33

Una app permet controlar els pacients amb dolor crònic a casa seva

BARCELONA, 18 febr. (EUROPA PRESS) -

Una aplicació mòbil, desenvolupada per investigadors de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i de la Universitat Jaume I de Castelló, permet controlar els pacients amb dolor crònic o subagut en el seu domicili des de l'hospital, ha informat l'Institut Català de la Salut (ICS).

L'app Monitor de dolor monitora l'efectivitat del tractament per al dolor sense necessitat de visites presencials, i actualment l'ús de l'aplicació està en fase pilot a la Clínica del Dolor de la Vall d'Hebron, amb l'objectiu que pròximament l'aplicació estigui disponible en tots els hospitals de l'ICS.

Els pacients participants en la fase pilot s'han beneficiat d'un seguiment continuat durant el que l'equip mèdic ha revisat a distància els efectes dels tractaments de manera immediata, sense esperar la visita següent.

La vigilància a distància augmenta la seguretat dels tractaments per al dolor, ja que l'app permet que el pacient notifiqui ràpidament l'aparició d'efectes adversos; aquesta seguretat també és percebuda pels pacients, que han expressat que se senten més acompanyats.

La Clínica del Dolor de Vall d'Hebron també treballa per agilitar el tractament de les persones amb un episodi de dolor provocat per la ciàtica.

Des de mitjan 2014, professors d'anestesiologia de vuit hospitals de l'ICS es reuneixen per tractar aspectes comuns de la pràctica diària, i fins ara han tractat el preoperatori i el 2016 abordaran la millora del control del dolor, la reducció de l'estada prequirúrgica en la fractura de maluc i altres aspectes de la seguretat dels pacients.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés