Publicat 28/06/2016 13:25

El 80% d'alumnes de Secundària sent insults contra companys per la seva orientació sexual

Un terç dels alumnes no heterosexuals pateixen actituds discriminatòries, segons un estudi

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 28 juny (EUROPA PRESS) -

Un estudi de l'Observatori contra l'Homofòbia revela que el 80% dels alumnes d'educació Secundària i Batxillerat han sentit insults a l'institut cap a persones que són homosexuals, bisexuals o transsexuals i que un terç dels alumnes no heterosexuals pateix agressions o discriminació.

L'Observatori contra l'Homofòbia ha presentat aquest dimarts a L'Hospitalet de Llobregat els resultats d'aquest estudi sobre l'impacte de l'assetjament per homofòbia, elaborat en col·laboració amb el Departament de Psicologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir d'enquestes a 241 alumnes d'educació secundària i batxillerat de l'Institut Bellvitge de l'Hospitalet.

Segons l'estudi, un 80% dels alumnes han sentit o presenciat insults cap a persones que són o semblen homosexuals, bisexuals o transsexuals; un 74% han escoltat comentaris negatius; un 66% han vist burles o imitacions; un 36%, amenaces; i un 24%, pallisses.

A més, un 12% dels alumnes declaren haver insultat altres persones per la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Per la seva banda, el 34% dels alumnes no heterosexuals han patit algun tipus d'agressió o discriminació per la seva orientació sexual.

Francisca Cifuentes, una de les autores de l'estudi, ha explicat que "crida l'atenció que a l'institut analitzat no hi ha cap cas d'assetjament denunciat, tot i que en el moment de fer l'enquesta la gent contesta que ha viscut o ha patit actes discriminatoris que van en la línia de la persecució homofòbica o transfòbica, el que dóna compte de la invisibilitat del fenomen i de com s'ha normalitzat la persecució a l'escola".

En aquest sentit, l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha anunciat que l'Ajuntament posarà en marxa pròximament un mecanisme "discret, ràpid i efectiu" perquè els nois i joves víctimes d'assetjament puguin posar la seva situació en coneixement de l'autoritat, a través d'un telèfon o d'un correu electrònic.

Marín ha afirmat que "el problema de la persecució homofòbica existeix, tot i que no es vegi, i és important detectar-lo perquè es puguin activar tots els recursos per atendre les víctimes".

Prèviament a la presentació de l'estudi, l'Observatori contra l'Homofòbia i l'Ajuntament de l'Hospitalet han desplegat una bandera amb els colors de l'arc iris a la façana de la casa consistorial, on s'ha llegit un manifest amb motiu del Dia de l'Orgull de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés