Actualitzat 13/05/2016 14:15

65 treballadors de Clínica de Vallès passaran a l'Hospital Taulí i al Consorci de Terrassa

Toni Comín (conseller de Salud) Juli Fernández (alcalde de Sabadell)
EUROPA PRESS

Destinarà 7,5 milions als dos hospitals repartits en un 65% i 35%

SABADELL (BARCELONA), 13 maig (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha acordat amb Quirónsalud que 65 treballadors del centre privat sense ànim de lucre Clínica del Vallès es traslladin als centres públics de la zona Hospital Parc Taulí de Sabadell i Consorci Sanitari de Terrassa, amb un contracte indefinit.

"A on es trasllada l'activitat es traslladaran les persones", ha dit aquest divendres en roda de premsa el conseller de Salut, Toni Comín, que ha explicat la reordenació de l'activitat hospitalària del Vallès Occidental i el projecte de millora del Taulí.

L'ha emmarcat en la seva política de "reforçar el caràcter públic" del sistema hospitalari, raó per la qual Salut va decidir en febrer expulsar a la Clínica del Vallès i a l'Hospital General de Catalunya del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública (Sisacat, on conviven pública i concertada).

Des del 16 d'agost --l'endemà d'acabar-se el contracte per derivacions de la pública amb la Clínica del Vallès--, la seva activitat i la seva dotació es traslladarà "progressivament al llarg d'un any" al Taulí i al Consorci de Terrassa, amb una proporció del 65% i el 35% respectivament.

La dotació és de 7,5 milions d'euros i l'activitat és de 3.700 altes anuals: 1.100 altes mèdiques i 2.600 quirúrgiques.

Les xifres que ha explicat Comín són "xifres orientatives" per començar el procés de trasllat i se n'aniran ajustant de manera exacta a mesura que es produeixin; i també ha precisat que s'utilitzaran 37 llits i tres quiròfans d'aquests dos hospitals públics, a repartir amb la mateixa proporció.

El procés de trasllat es farà sota els criteris de no afectar la qualitat de l'assistència; garantir que els pacients siguin atesos al més a prop possible del seu domicili; no impactar sobre les llistes d'espera --independentment de si tiren endavant els pressupostos--, i integrar l'activitat "de manera estable i definitiva".

La Conselleria ha acordat amb Quirónsalud la xifra de treballadors --65 treballadors--, que correspon a l'activitat pública que realitza fixada en el contracte amb el Servei Català de la Salut (CatSalut), i assegura que "la resta calen per seguir fent l'activitat privada que ja fa la Clínica del Vallès".

NO HI HAURÀ ACOMIADAMENTS

"Cap treballador de la Clínica del Vallès serà objecte d'acomiadament a conseqüència de la finalització del contracte", ha assegurat Comín, referint-se a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de 257 persones que ha anunciat Quirónsalud --a causa de l'expulsió de la xarxa pública-- entre la Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya.

La setmana que ve s'obrirà una taula de treball entre Quirónsalud (Quirón-IDC Salut), la Conselleria de Treball i la de Salut per "garantir el procés de trasllat" dels 65 treballadors, que tindran contractes indefinits, després de negociar-se amb el comitè d'empresa.

"Tècnicament no és una subrogació, però és un procés de trasllat semblant", ha explicat Toni Comín.

En la roda de premsa només s'ha abordat la situació de la Clínica del Vallès; no l'Hospital General de Catalunya, també afectat per l'expulsió del Sisacat: "Hem tingut molt interès a separar cadascun dels contractes i el trasllat de l'activitat que es deriva", ja que el del General culmina el 31 de desembre.

Comín ha incidit que la contractació d'activitat pública en això dos centres "contradeia l'esperit" de la Llei d'Ordenació Sanitària de Catalunya (LOSC), tenint en compte que els centres públics de la zona tenien capacitat per atendre més pacients, malgrat la qual cosa es comptava amb el suport de Clínica del Vallès.

També ha dit que, durant els sis anys de contracte del CatSalut amb aquest hospital privat, el seu servei ha estat "de gran qualitat i tota la professionalitat".

MILLORAR LES URGÈNCIES

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha qualificat de bona notícia la recuperació de l'activitat pública que s'estava fent en la privada, perquè els 5 milions de dotació que rebrà l'Hospital Parc Taulí --el 65% del total-- permetran "afrontar situacions cronificades d'infradotació".

El seu ajuntament avançarà una inversió de 4,1 milions --que haurà de pagar Salut-- per construir dues plantes amb 96 llits que s'obriran en 2018 i que permetran "drenar les urgències i oferir una millora dels serveis de salut als ciutadans", fet que no afecta l'activitat procedent de la Clínica del Vallès perquè no són urgències hospitalàries.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés