Actualitzat 27/02/2015 16:04

Robredo i Almagro s'enfrontaran per un lloc a les semifinals de Buenos Aires

Nicolás Almagro

MADRID, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

Els tennistes espanyols Tommy Robredo i Nicolás Almagro han aconseguit el pas a quarts de final del torneig de Buenos Aires, puntuable per a l'ATP de categoria 250, en doblegar el local Renzo Olivo (6-1 i 6-2) i el català Albert Ramos (6-3 i 6-4), de manera que tots dos se citaran en aquesta ronda per un lloc a les semifinals.

Robredo ha hagut d'esperar quatre dies per debutar en el torneig, però no ha acusat aquesta circumstància i s'ha sentit còmode a la pista per aconseguir el seu segon triomf de l'any. Després dels abandonaments de començament d'any, el català no ha aconseguit una continuïtat en els resultats que vol trobar en el torneig de Buenos Aires, el qual ja va aixecar l'any 2009.

El d'Hostalric ha signat un còmode debut sense fissures en el seu servei, amb el qual ha salvat les úniques dues oportunitats que ha tingut el jugador argentí Renzo Olivo en tot el partit. Robredo ha trencat el servei del seu rival en el quart i sisè joc del set, per emportar-se el primer parcial amb comoditat.

El jugador espanyol no ha volgut sorpreses davant un tenista convidat per l'organització, de només 22 anys, i que venia més rodat després de superar en un llarg partit a un habitual del circuit com Jarkko Nieminem, al qual va derrotar en tres sets (7-6(3), 5-7 i 6-0).

En el segon set, el jugador de Rosario ha tornat a cedir el seu servei en dues ocasions, donant l'oportunitat a Robredo de guanyar el partit amb el seu servei. En un llarg vuitè joc, el català ha salvat les úniques dues oportunitats de 'break' de l'argentí i s'ha acabat emportant el matx en la seva quarta pilota de partit.

"He jugat un partit molt millor del que venia fent. He jugat una mica millor, encara em falta millorar, especialment quan vaig per davant en el marcador. He de rematar bé els partits, ja que he tingut àmplies avantatges i no les he pogut tancar fàcil, però crec que he fet un bon partit aquesta nit", ha exposat Robredo al terme del partit.

En la següent fase, el català s'enfrontarà al seu compatriota Nicolás Almagro per un lloc a les semifinals. Serà el segon duel de l'any entre els dos jugadors, després del partit de segona ronda de Sao Paulo en què el murcià es va imposar després de dos sets (6-3, 7-6(1)). Almagro, a més, domina els cara a cara entre tots dos amb sis victòries a favor seu amb només una derrota a Roland Garros el 2013.

"Sempre són partits molt durs, ell li pega molt fort a la pilota i he d'estar atent i tractar de treure-li la iniciativa. Ara he de descansar, gaudir d'aquesta victòria i preparar-me per a una dura batalla demà", ha comentat Robredo respecte el seu pròxim partit davant Almagro.

ALMAGRO DERROTA ALBERT RAMOS I SUPERA PER VUITENA VEGADA ELS QUARTS

Per la seva banda, Almagro ha arribat als quarts de la capital argentina per vuitena vegada en onze participacions, on ha estat semifinalista o millor els quatre últims anys, igualant la seva millor actuació fins avui, en el torneig de Sao Paulo a començaments de mes. El murcià segueix així sumant ritme de competició aquest any després d'una segona meitat del 2014 en blanc en operar-se de fasciïtis plantar.

L'exnúmero nou del món i actualment en el lloc 89è del rànquing ATP, Almagro, ha gaudit d'un còmode primer parcial que s'ha adjudicat amb un 'break' a les primeres de canvi. De nou en el segon set, Ramos ha cedit de manera primerenca el seu servei tot i que en aquesta ocasió ha venut més car el parcial.

El tenista català ha tingut la primera opció de trencar el servei al seu compatriota en el quart joc del segon set, però el murcià ha reaccionat amb autoritat. Almagro ha evitat un altre cop el 'break' en el seu següent torn de servei i ha resguardat així un triomf per al qual ha necessitat dues pilotes de partit.