Actualitzat 25/04/2017 16:57

Tebas: "Messi no incita a la violència, però cal millorar la celebració dels gols"

Javier Tebas i els ponents
DAVID ALONSO RINCON

El president de LaLiga advoca per una "estratègia comuna" i donar més potestat als àrbitres per eradicar la violència a la base

MADRID, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha assegurat que el davanter del FC Barcelona Leo Messi "no va incitar" a la violència amb la seva celebració en el tercer gol que va donar el triomf (2-3) al conjunt blaugrana en el Clàssic aquest diumenge, encara que sí que ha advocat per "millorar" aquestes celebracions i per una "estratègia comuna" amb les Territorials per eradicar la violència en l'esport base.

"Cal millorar la celebració dels gols. Si el de Messi incita a la violència, la resposta i el resultat és que no. Hem de millorar que el nostre públic accepti aquestes celebracions i que els jugadors valorin la situació en el camp. Com a madridista no em va agradar molt el seu gol, però és bo per al futbol espanyol. Però Messi no és d'aquest tipus de jugadors polèmic en les celebracions", ha dit en la seva intervenció en la Taula Rodona 'Violència en l'esport base' organitzada per Llibertat Digital a l'hotel Hesperia de Madrid.

En aquesta també han participat el director general de Joventut i Esport de la Comunitat de Madrid, Pablo Salazar, el director general d'Ensenyament Infantil, Primària i Secundària de la Comunitat de Madrid, Juan José Nieto, l'exárbitre Arturo Daudén Ibañez i l'exjugador del Reial Madrid, Isidoro San José.

Javier Tebas ha subratllat que l'assassinat del seguidor del Deportivo de A Corunya, Francisco Javier Romero Taboada, 'Jimmy', al novembre del 2014 va ser un "punt d'inflexió" sobre que les coses "no s'estaven fent bé". "Hem d'atacar la violència física, però també la verbal. Si els pares van al camp amb els seus fills i escolten 'Aquest portuguès, que fill puta és' o 'Messi, subnormal', quina educació estem donant", ha indicat.

El dirigent ha informat que LaLiga ha denunciat en el curs 2016-17 un total de 246 casos entre actes violents (111), relacionats amb els àrbitres (108) i comportaments racistes o xenòfobs (27), i que han enviat 27 comunicacions a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) "sense cap resposta". "LaLiga arriba fins a on arriba, però la que ha de coordinar és la RFEF. No podem fer això sols", ha lamentat.

En aquest sentit, el president de la patronal de clubs ha convidat a dur a terme una estratègia comuna amb les Federacions Territorials. "La resposta de la RFEF ha estat cap. Això és un problema del futbol i en els altres esports no passa tant. I això significa que no ho estem fent bé", ha dit Tebas, que ha remarcat que els àrbitres haurien de tenir més potestat per decidir si un partit acaba abans d'hora.

El president de LaLiga ha afegit que, fins i tot, al marge de sancionar els clubs amb la pèrdua de punts pel comportament violent dels familiars dels jugadors, s'ha d'arribar fins a l'expulsió de la competició.

Per la seva banda, Isidoro San José ha sol·licitat que el problema "no esquitxi els nens" i que es llevi aquesta meitat del problema que són els pares i Daudén Ibañez ha demanat a LaLiga que controli les declaracions com les del central internacional del FC Barcelona Gerard Piqué perquè en els mitjans de comunicació "hi ha un excés de brega".

"El que va fer Messi sí és una provocació, però no justifica la violència. Els clubs han de tenir potestat per admetre o no els pares. Tinc la sensació que el problema de la violència no ha canviat. És el reflex de la societat i ha d'haver-hi unes mesures disciplinàries importants", ha suggerit l'excol·legiat aragonès.

Igualment, San José ha considerat que el problema de la violència "sempre" l'estan "ajornant". "Hem de seguir donant puntades a la porta, i si és a la de la RFEF, doncs a aquesta", ha apuntat.

Així mateix, el Director General d'Esports de la Comunitat de Madrid, Pablo Salazar, ha destacat l'exemple d'esportivitat de les aficions de l'Atlètic de Madrid i Reial Madrid en les finals de la Lliga de Campions de Lisboa i Milà.

"Les imatges de televisió han fet encendre les alarmes sobre la violència en l'esport. Tots hem d'inculcar els valors als esportistes, encara que el 90 per cent dels incidents són agressions verbals. L'agressivitat està en la graderia", ha ressenyat el responsable d'Esports del Govern regional.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés