Pau Gasol deixa Marc prop de l'eliminació i Abrines ja està de vacances

San Antonio Spurs Memphis Grizzlies Pau Marc Gasol
USA TODAY SPORTS

MADRID, 26 abr. (EUROPA PRESS) -

Els San Antonio Spurs freguen la classificació en la seva eliminatòria davant els Memphis Grizzlies (3-2) després de vèncer la resistència del seu rival en el cinquè partit (116-103), mentre que Álex Abrines ja ha tancat oficialment la seva primera temporada a l'NBA després de l'eliminació dels Thunder davant els Rockets (4-1).

Després del 2-0 inicial, els Grizzlies havien empatat la sèrie mostrant molt d'orgull a casa i somiaven amb seguir la bona ratxa a San Antonio. No obstant això, el seu rival ha tret a relluir el seu impressionant fons d'armari i ha superat un rival que, un cop més, no s'ha rendit fins al final.

En el duel de germans, Marc Gasol ha sumat 17 punts, 5 rebots i 7 assistències en més de 40 minuts sobre el parquet de l'AT&T Center, mentre que Pau ha jugat menys de la meitat, 16 minuts en els quals ha aportat 9 punts, 2 rebots i 2 assistències.

A part del lideratge de Kawhi Leonard (28 punts), l'equip texà ha comptat aquesta vegada amb l'encert en la llarga distància de Patty Mills (20), la bona direcció de Tony Parker (16 i 6 assistències) o les aparicions puntuals de Manu Ginobili (10), que no havia anotat ni un punt en els quatre partits anteriors.

Amb molts jugadors a bon nivell, els Spurs han deixat el duel gairebé sentenciat a la recta final del tercer quart (81-63), però els Grizzlies s'han agafat a un inspirat Mike Conley (26) per tornar a la càrrega (87-83). No obstant això, els locals han abortat l'intent de remuntada i han acabat sumant una clara victòria. Intentaran rematar la feina la matinada d'aquest dijous, quan el FedEx Forum acollirà el sisè partit.

ACABA L'EPOPEIA DE WESTBROOK

El guanyador d'aquesta eliminatòria ja sap que s'enfrontarà en les semifinals de l'Oest amb els Houston Rockets, classificats després d'imposar-se en el cinquè partit als Thunder (105-99) d'un irreductible Russell Westbrook (47 punts, 11 rebots, 9 assistències) al qual ja només queda com a incentiu saber si guanyarà l'MVP.

El líder d'Oklahoma ha tornat a sostenir el seu equip durant tota la nit davant un rival comandat per James Harden (34), però els escassos tres minuts de l'últim quart que ha descansat han estat fatals i els Rockets s'han escapat en el marcador sense remei.

Quan el base californià ha tornat a la pista ha pres tota la responsabilitat, però ja només ha pogut anotar 2/11 en llançaments de camp i no ha pogut evitar l'eliminació després d'encaixar un 4-1 en aquesta primera ronda.

--ESTADÍSTIQUES DELS JUGADORS ESPANYOLS.

PAU GASOL: 9 punts, 2 rebots i 2 assistències.

MARC GASOL: 17 punts, 5 rebots i 7 assistències.

ÁLEX ABRINES: 11 punts i 3 rebots.