Actualitzat 27/07/2015 17:25

Mèxic aixeca la seva setena Copa Or després de guanyar 3-1 Jamaica

MADRID, 27 Jul. (EUROPA PRESS) -

La selecció de Mèxic es va coronar aquest diumenge com a nova campiona de la Copa Or en derrotar a la final el combinat de Jamaica per un clar 3-1, amb gols d'Andrés Guardado, Jesús Corona i Oribe Peralta, en un triomf que permet a la 'Tri' aconseguir el seu setè entorxat en aquesta competició.

A més, aquesta victòria suposa una doble alegria per a Mèxic, ja que li permetrà disputar el partit de 'play-off' contra els Estats Units a la recerca del passi a la Copa Confederacions del 2017. El combinat mexicà s'enfrontarà el divendres 9 d'octubre al Rose Bowl de Pasadena (Estats Units) amb els estatunidencs, campions de la Copa Or 2013.

Al Lincoln Financial Field de Filadèlfia, davant de 68.930 aficionats, els mexicans no van tenir rival per acabar-se imposant amb un recital ofensiu. Després de superar Panamà i Costa Rica amb polèmica, l'equip entrenat per Miguel Herrera va aconseguir un triomf còmode, exempt de qualsevol mena de dubte.

I va ser un altre cop Guardado, exjugador del Deportivo de la Corunya i València, qui va avançar els seus amb una gran volea amb la cama esquerra. Amb la seva sisena diana de la competició, el jugador del PSV va posar amb avantatge els seus abans del descans. Guardado va acabar el torneig com a segon màxim golejador, després de l'estatunidenc Clint Dempsey, i amb la distinció de Pilota d'Or.

Dos minuts després de la represa, Corona va augmentar l'avantatge i va posar la tranquil·litat a les files mexicanes. El davanter de 22 anys, va guanyar la possessió de la pilota al defensa Michael Hector i amb l'esquerrana va batre el porter jamaicà Ryan Thompson.

La selecció de Jamaica no va poder frenar les envestides mexicanes en la que era la seva primera final en la competició, primera a més d'un combinat del Carib en la Copa Or. En el minut 61, Peralta va posar fi a les esperances jamaicanes en rematar un centre d'Aguilar amb el qual posava en avantatge els seus per un clar 3-0.

A partir d'aquí, els 'reggae boys' van intentar tornar al partit i acabar la competició amb un bon gust de boca. Darren Mattocks va escurçar distàncies en el 80 per salvar l'honor d'un equip jamaicà que venia d'eliminar els Estats Units en un meritori partit de semifinals. Finalment, Mèxic va ser qui va somriure per portar de tornada a casa el títol.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés