El Madrid sacseja al Barça i remunta el gol inicial de Neymar fins al 3-1

El Madrid sacude al Barça
REUTERS

MADRID, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

El Reial Madrid s'ha emportar amb justícia el 'clàssic' del futbol espanyol després d'imposar-se al FC Barcelona (3-1), en un partit pertanyent a la novena jornada de la Lliga BBVA, gràcies als gols de Cristiano Ronaldo, Pepe i Benzema, en el que ha estat un exercici de superioritat merengue després del matiner gol de Neymar, als tres minuts.

Ja ho ha anunciat a Liverpool el conjunt blanc, l'argumentari del qual ha passat per repetir els mateixos ingredients de l'últim mes. Solidesa defensiva --Carvajal es va disfressar de Maldini-- i 'punch' en els últims metres, on el Reial Madrid ha arribat a perdonar el que hagués estat una dolorosa derrota per a l'etern rival.

No hi ha hagut temps per assimilar la titularitat de Luis Suárez, la gran sorpresa de Luis Enrique, quan Neymar ha marcat el primer amb un tret ajustat. No hi havia millor escenari per als blaugrana, la pausa dels quals dels primers minuts contrastava amb el vigor dels merengues. Els de casa feien de la línia recta el camí més curt per arribar a la meta contrària; el Barça, pel seu costat, ha apostat per la possessió per desesperar al Madrid.

El gol de Neymar ha avivat els blancs, que han quallat els seus millors minuts a conseqüència del 'croché' rebut. Un doble travesser de Benzema als deu minuts, i constants pujades dels laterals han acabat per arraconar al Barça, molt vingut a menys si la pilota no estava en el seu poder. Eren minuts d'aclaparament per als culers, que han saccejat la seva estona dolenta amb un tret de Messi que ha parat Casillas.

El capità blanc, en una nova revàlida davant del seu públic, ha estat clau per mantenir als seus amb vida, impedir que Messi agafés a Telmo Zarra, i perquè el Reial Madrid tornés a la càrrega per batre a l'intocable Claudio Bravo. Un total de 755 minuts han passat, des que comencés la Lliga, fins que ha deixat una cletxa en la seva fortalesa.

El gol ha estat de penal, després d'una jugada en el costat esquerre que ha tallat Piqué amb el braç. Cristiano ho ha executat a la perfecció i ha extasiat un Santiago Bernabéu que mai ha deixat d'estar-ho. Bravo ha triat el costat contrari i el Madrid ha enfilat el túnel de vestidors amb ganes de més, amb la sensació que donaria la volta a la trobada després del descans.

ISCO DELECTA AL BERNABÉU

La fórmula ha passat per Isco, bestial en la construcció i sacrificat en la recuperació, a més de la presència del duo Modric-Kroos, el que dóna l'equilibri que tant ha buscat Carlo Ancelotti en aquest any i mig. Les coordenades eren clares. La titularitat de Suárez, substituït a l'hora de partit, ha acabat jugant en contra del que havia ideat Luis Enrique.

Xavi no ha tingut la presència d'antany i els tres de dalt sospiraven per trobar la pilota en posicions avantatjoses. Mentrestant, córner per al Madrid i cop de cap de Pepe al fons de les malles. No havia més que afegir a l'ideari blanc. Per mar, terra o aire, el que fes falta per acabar d'anestesiar a un Barça que ja només s'havia quedat en Rakitic després de la substitució d'un minvat Iniesta.

La consistència del líder s'ha ensorrat amb el tercer gol, una obra mestra del Reial Madrid --que ha començat amb robatori d'Isco-- i ha passat pels peus de Cristiano abans d'aterrar en Benzema. El francès, un dels millors, ha definit al pal i ha matat a l'etern rival, el mateix que portava una sola derrota en les seves sis últimes visites lligueres al Bernabéu. Quedaven 20 minuts per al final, però tot el món sabia qui era el protagonista de la pel·lícula.

Cristiano, James i companyia s'han afartat d'errar a l'últim passi en el que era una festa per a l'estadi merengue. Hi ha hagut temps per a l'ovació a Isco, els aplaudiments a Carvajal i fins i tot per dedicar amb sorna un 'Viva Espanya' als valents aficionats culers que havien viatjat a Madrid. No hi ha hagut més. Aquesta Lliga està molt viva.