Crònica del Còrdova - Barcelona, 0-8

Messi, Suárez y Neymar tras golear en Córdoba
JAVIER BARBANCHO / REUTERS

Luis Suárez i Messi 'fan un vuit' a un Còrdova de Segona Divisió

El conjunt blaugrana s'imposa al Nou Arcàngel amb tres gols de cap, un triplet de Luis Suárez i un doblet de Leo Messi

MADRID, 2 maig (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona va aconseguir imposar-se 0-8 al Nou Arcàngel al Còrdova, partit corresponent a la trenta-cinquena jornada de la Lliga BBVA, gràcies a un triplet de Luis Suárez i a un doblet de Leo Messi, en un festival de gols amb què fan por al Bayern de Munic amb vista a la Lliga de Campions mentre donen un pas més cap al títol de la lliga a costa d'un rival desnonat que va signar la seva sentència de descens a la Segona Divisió.

Els pupils de Luis Enrique van sumar tres punts d'or en un estadi que va presentar 33º graus i un rival que va embussar la circulació blaugrana en els primers minuts de partit. A falta de tres partits per disputar-se, el Barça parteix amb avantatge en el camí cap al títol de la lliga i cedeix el testimoni de la pressió per sumar de tres en tres a un Reial Madrid que té en contra un calendari de màxima exigència.

No va tenir presses el FC Barcelona per atropellar el Còrdova. Asfixiat per l'ardor d'una tarda calorosa típica d'Andalusia, fins a set jugadors van reclamar a la banqueta la necessitat de beure aigua als quinze minuts. Va ser el guió d'un partit que va decantar-se a favor del conjunt blanc-i-verd en els primers compassos. Va esperar en el seu camp i va ajustar les marques per tancar els espais. Com a conseqüència, els blaugranes es van embussar en l'embolic de cames i no van gaudir d'ocasions clares amb què provar Juan Carlos. Va acabar sent un miratge.

L'ordre tàctic va durar el que va tardar Leo Messi a tirar una rosca amb què va torçar el coll dels jugadors del Còrdova. Des de l'esquerra, l'argentí va assistir, mentre els rivals miraven la trajectòria de la pilota cap a Rakitic, que va controlar i es va orientar la pilota per afusellar Juan Carlos i trencar els esquemes dels blanc-i-verds.

Assaborien els locals la possibilitat d'anar-se'n al descans amb només un gol en contra quan Andrés Iniesta es va disfressar del manxec que va coronar Espanya a Johannesburg. Es va inventar una assistència que va travessar fins a vuit caps rivals i que va acabar aprofitant Luis Suárez, alliberant-se del marcatge de Pantic i avançant-se a la sortida de Juan Carlos per posar el 0-2.

HOMENATGE DE GOLS ABANS DE LA 'CHAMPIONS'.

Castigats anímicament per la bronca de la grada, dirigida tant a jugadors com a la directiva, el FC Barcelona va copejar fins a noquejar un Còrdova que ja pensa a disfrutar la seva curta estada a Primera Divisió. No va tenir compassió el conjunt blaugrana, que, després d'un minut d'arrencar el segon temps, va ampliar l'avantatge al marcador amb un gol de cap de Leo Messi a centre de Dani Alves.

Va assumir el Còrdova que en la seva temporada no hi hauria heroïcitats i va relaxar la intensitat. Greu error. No va perdonar el FC Barcelona, que abans del carrusel de canvis, va ampliar més encara el marge de diferència. Primer per mitjà de Luis Suárez, que va rematar de cap a la xarxa un altre centre mesurat de Dani Alves. Instants després, Gerard Piqué marcava, també de cap, un córner llançat per Rakitic. Cinc gols, una jornada menys i a pensar en la Lliga de Campions

Amb el viatge a Munic a l'horitzó, Luis Enrique va pensar en la competició europea i va donar descans a Mascherano, Rakitic i Iniesta. Va deixar al camp els tres atacants, famolencs per aprofundir en la ferida del Còrdova. I ho van aconseguir. Pedro es va filtrar en la defensa blanc-i-verda, li va passar la pilota a Luis Suárez i, en el rebuig, Neymar, que entrava de cara, va permetre que Messi marqués el sisè, cosa que li va servir per proclamar-se 'pichichi' per davant de Cristiano.

Va semblar que el gol no obsessionava un Leo Messi que, instants després, va concedir a Neymar la possibilitat de transformar un penal que Gunino hauvia comès sobre ell. El brasiler va enganyar Juan Carlos en el llançament i va posar el setè a l'electrònic. No va ser l'últim; Luis Suárez, a falta de tres minuts per al final, va marcar el vuitè al caçar una pilota solta dins l'àrea després d'un xut llunyà de Xavi Hernández que va impactar contra la defensa del Còrdova.

Amb el triomf al Nou Arcàngel, el FC Barcelona aconsegueix el seu setzè partit consecutiu invicte entre totes les competicions i amenaça el Bayern de Munic de Pep Guardiola, que fa poc es va proclamar campió de la Bundesliga.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: CÒRDOVA, 0 - BARCELONA, 8. (0-2, al descans).

--ALINEACIONS.

CÒRDOVA: Juan Carlos, Crespo (Gunino, min 46), Deivid, Iñigo López, Pantic, Edimar, Luso (Ekeng, min 58), Khrin, Fidel, Bebé (Fede Vico, min 62) i Florin.

BARCELONA: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano (Mathieu, min 62), Alba, Sergio Busquets, Rakitic (Pedro, min 69), Iniesta (Xavi Hernández, min 60), Suárez, Neymar i Messi.

0-8, min 87, Luis Suárez.

--ÀRBITRE: Clos Gómez (Col. Aragonès). Va amonestar Luso (min. 52) per part del Còrdova.

--ESTADI: El Nou Arcàngel.