L'Herbalife Gran Canaria domina a casa i retorna la sèrie a Vitòria

Herbalife Gran Canària - Baskonia
ACB MEDIA

MADRID, 26 maig (EUROPA PRESS) -

L'Herbalife Gran Canària ha allargat el Playoff de la Lliga Endesa davant el Baskonia amb la seva victòria (94-79) aquest dijous en el segon partit de la sèrie de quarts de final celebrat a Las Palmas, un triomf sòlid dels locals que han dominat des del començament i retorna l'eliminatòria a Vitòria, on aquest diumenge es decidirà el bitllet a les semifinals.

Després de la mala posada en escena en el Playoff, el conjunt de Luis Casimiro ha mostrat el seu costat gran i ha escrit el primer capítol per repetir la història del 2013. Llavors, els canaris van remuntar els bascs per arribar a les semifinals per primera i única vegada en la seva història. El Buesa Arena decidirà el rival del València Basket o el FC Barcelona Lassa, els qui necessitaran també un tercer partit.

Liderats per Royce O'Neale (13 punts), Eulis Báez (10) i Bo McCalebb (8), els canaris han signat una primera meitat per emmarcar. La defensa groga ha asfixciat el conjunt basc, sense capacitat de reacció malgrat els intents de Sito Alonso de trobar solucions en les rotacions. La intensitat canària ha permès als locals dominar a la pista.

McCalebb i O'Neale han marcat el camí d'una renda que no ha fet més que augmentar amb el pas dels minuts. La inèrcia del partit ha fet plegar de braços els de Vitòria, malgrat l'intent de reacció per mitjà de Diop. Amb respostes per a tot per part de l'Herbalife, els sis punts del pivot visitant han donat pas al recital de Báez al cèrcol rival per al 49-32 en el marcador al descans.

En la segona meitat, el conjunt blaugrana ha arribat a posar la por al cos de l'aficionat local. Després d'una pèssima represa, comptant com a pèrdua cada atac i veient la màxima en contra en 21 punts (53-32), el Baskonia ha tirat d'orgull. Els de Sito Alonso han millorat en defensa i per mitjà de Diop i Larkin han reduït distàncies a 15 minuts del final (55-44).

Els de Sito Alonso han tornat a amenaçar amb la remuntada, a la desesperada, però el conjunt canari ha mantingut la barrera psicològica dels 10 punts. 'Tocat' Larkin en un cop d'Oliver ha estat Tillie qui s'ha encarregat de l'anotació, però la victòria s'ha quedat a Las Palmas, per setena visita del Baskonia a Gran Canària.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: HERBALIFE GRAN CANÀRIA, 94 - BASKONIA, 79. (49-32, al descans).

--EQUIPS.

HERBALIFE GRAN CANÀRIA: McCalebb (14), Salin (8), O'Neale (20), Báez (18) i Pasecniks (4) --quintet inicial--; Aguilar (2), Oliver (8), Kuric (3), Planinic (14), Paulí (-) i Rabaseda (3).

BASKONIA: Larkin (17), Beaubois (10), Hanga (8), Shengelia (12) i Diop (10) --quintet inicial--; Voigtmann (2), Blazic (3), Tillie (6), Laprovittola (9), Ledo (-) i Sedekerskis (2).

--PARCIALS: 27-17, 22-15, 22-21 i 23-26.

--ÀRBITRES: Martín Bertrán, Calatrava i Aliaga. Eliminats per faltes personals Pasecniks per part de l'Herbalife, i Shengelia en el Baskonia.

--PAVELLÓ: Gran Canària Arena.