L'Atlético Nacional, campió de la Copa Libertadores per segona vegada

El Atlético Nacional de Medellín, campeón de la Libertadores
REUTERS

MADRID, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Atlético Nacional colombià s'ha proclamat campió de la Copa Libertadores per segona vegada en la seva història després de guanyar per 1-0 l'Independiente del Valle equatorià a la matinada d'aquest dijous en el partit de tornada de la final disputada a Medellín, amb gol del davanter Miguel Borja, i fer valer l'1-1 del partit d'anada.

L'equip 'cafeter', dirigit pel tècnic Reinaldo Rueda, ha tingut un partit de tornada sense massa complicacions, ja que l'Independiente no ha posat gaire oposició al 'rei de Copes', que molt aviat s'ha situat per davant en el marcador.

El gol de Borja en el minut vuit de la primera part ha donat ales als colombians per alçar-se amb el títol. El domini i la superioritat del Nacional ha estat palpable durant tot el partit i les ocasions han estat dels locals.

L'Independiente no ha trobat el seu estil i la seva manera de jugar i ha anat tot el partit a contracorrent a la recerca d'un gol que empatés l'eliminatòria i enviés la final a la pròrroga. Tot i això, no han gaudit d'ocasions clares excepte un xut dins de l'àrea del davanter equatorià Julio Angulo.

Borja ha estat l'heroi a la final i ha donat la segona Copa Libertadores a l'equip colombià, després de ser campió el 1989, i disputarà així el Mundialet de Clubs de final d'any al Japó. El davanter que es va formar al Deportivo Cali ha anotat un total de cinc gols en aquesta edició de la Libertadores, quatre d'ells en les semifinals davant del Sao Paulo brasiler. Per aquesta raó, la seva aportació ha estat transcendental perquè el Nacional aconseguís el campionat.

"Això és una benedicció. Quan vaig arribar al Nacional molta gent em criticava i em deia que era jugador d'equip petit, però és més gran el que m'acompanya i ara som campions de la Libertadores", ha manifestat el futbolista 'cafeter' en unes declaracions després del partit al canal Fox Sports.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés