Un imparable Laboral Kutxa tomba al Barça (103-94)

Marcelinho Huertas Barcelona Laboral Kutxa Baskonia
ACB.COM

Els catalans es tornen a estancar fora de casa davant d'un encertat Baskonia

MADRID, 25 gen. (EUROPA PRESS) -

El Laboral Kutxa Baskonia s'ha imposat (103-94) al Barça en el partit corresponent a la jornada 18 de la Lliga Endesa, un enfrontament que ha estat marcat pel joc elèctric dels locals i el joc dubitatiu del conjunt català, que no ha trobat la manera de fer mal a un gran Baskonia.

Els de Xavi Pascual visitaven Vitòria amb la intenció de donar un cop d'autoritat i dissipar els dubtes que genera el seu joc lluny del Palau. El Barça, que venia d'aclaparar en Eurolliga a l'Estrella Roja (92-77), no va trepitjar el parquet convençut de la victòria i això els ha acabat perjudicant davant d'un rival que porta una tendència molt positiva.

El Barça, millor equip defensiu de la lliga amb 71,65 punts rebuts per partit, va veure com el Baskonia superava en més de 30 cistelles aquesta mitjana, amb un atac que no van saber frenar en cap moment del xoc. Així, els blaugrana segueixen mostrant la constant falta de regularitat fora de la seva pista. Com a visitants, en les últimes sis sortides, comptant la d'aquest diumenge, han collit cinc derrotes i una victòria (a Andorra en la jornada 17).

L'arrencada va comportar un elèctric Baskonia amb un magnífic Mike James (7 punts en quatre minuts), que ha tingut la resposta de Justin Doellman - 12 de valoració en el primer quart- per igualar al màxim la trobada. Però el gran treball en equip i les cinc pèrdues de pilota dels blaugrana en aquests primers 10 minuts els van condemnar a perdre el primer parcial (25-22).

El guió es va repetir en el segon acte. Davis Bertans va agafar el testimoni del seu company James amb un immaculat 2 de 2 en triples (acabaria el partit amb 5/5) i nou punts en poc més de cinc minuts. La fèrria defensa dels d'Ibon Navarro, que van provocar la falta d'encert i la inseguretat en el seu rival, van portar al conjunt basc a la màxima diferència (48-38) abans d'encarar els vestidors.

Al descans, els de la Ciutat Comtal van deixar els seus mals hàbits al vestidor i van sortir disposats a donar-li la volta a l'enfrontament. Lampe, que va sortir endollat -8 punts, 100% en tirs de camp-, i un parcial de 8-0 després d'anar perdent per 13 punts (68-55) van acostar els blaugrana, deixant un xoc molt obert de cara a la recta final. Els 13 punts de San Emeterio en aquest tercer parcial no van permetre que la renda del Baskonia fós menor (70-65).

A l'últim quart, quan el Barça semblava reaccionar de la mà d'un colossal Ante Tomic, un triple de Bertans i una cistella impossible de James van tornar a posar la diferència d'11 punts per als bascos (93-82). Quan restava un minut de joc, Abrines va tenir l'oportunitat de situar el seu equip a tan sols tres punts, però el l'anella va repel·lir el seu llançament. Dues jugades més tard, l'estatunidenc James ha sentenciat la trobada amb un mat espectacular a una mà.

Una victòria molt treballada del Baskonia (103-94), en què tots els jugadors de camp van anotar un mínim d'un punt. El més destacat ha estat Fernando San Emeterio (17 punts, 33 de valoració), acompanyat per Bertans (19 punts) i James (17 punts). Per part dels catalans, els de Xavi Pascual no van saber contrarestar el partit dolent del seu base Marcelinho Horts (quatre pèrdues), ni la falta d'intensitat en el rebot. Així, l'equip de Vitòria segueix escalant posicions i ja és novè (9-9), mentre que els barcelonins cauen a la cinquena plaça (12-6).

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: LABORAL KUTXA, 103 - FC BARCELONA, 94 (48-38, al descans).

--EQUIPS.

LABORAL KUTXA: James (17), Causeur (12), Xengelia (7), Bertans (19) i Iverson (7) --cinc inicual--; Adams (6), [Begic] (8), San Emeterio (17), Tillie (6) i Hansbrough (4).

FC BARCELONA: Horts (4), Abrines (17), Thomas (11), Doellman (10) i Tomic (15)--cinc inicial--; Hezonja (-), Satoransky (17), Pleiss (-), Jackson (10), Lampe (8) i Nachbar (2).

--PARCIALS: 25-22, 23-16, 22-27 i 33-29.

--ÀRBITRES: Comte, Sánchez Montserrat i Sánchez Mohedas. Van acabar expulsats per cinc faltes Davis [Bertans], per part del Laboral Kutxa, i Ante Tomic i Tomas Satoransky, per part del FC Barcelona.

--PAVELLÓ: Fernando Buesa Arena. 11.246 espectadors.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés