Crònica del Llevant - FC Barcelona, 0-2

Levante Barcelona Messi Neymar Luis Suárez
HEINO KALIS / REUTERS

El Barcelona guanya amb dificultat el cuer

Un gol en pròpia de Navarro i un altre de Suárez permeten als catalans igualar el rècord de partits sense perdre de Guardiola

MADRID, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona ha patit aquest diumenge per endur-se la victòria del Ciutat de València davant del cuer Llevant (0-2), en un duel en el què un gol en pròpia porta de David Navarro i un altre de l'uruguaià Luis Suárez, ja en descompte, han permès als blaugranes igualar el rècord de partits sense perdre de la història de l'equip.

Així, el Barça ha igualat la millor ratxa d'imbatibilitat de la seva història, el rècord de 28 partits consecutius sense perdre que va aconseguir l'equip amb Pep Guardiola la temporada 2010-11. Tot això en el segon enfrontament amb menys remats a porta, tres, dels blaugrana aquesta temporada, només per darrere del duel davant de l'Espanyol (2).

En la seva recerca d'igualar la marca de Guardiola, Luis Enrique va sortir amb el seu onze gairebé de gala, amb l'única modificació de Sergi Roberto en lloc de Sergio Busquets. Així, el quadre local va haver d'acostumar-se a patir ja des dels primers compassos; només uns segons després del xiulet inicial, Iniesta va recollir una pilota en la frontal de l'àrea i va armar un xut que se'n va anar fregant el travesser.

Al minut 3, el manxec protagonitzava també una bona ocasió de perill en oferir una passada en profunditat a Leo Messi que l'argentí es va encarregar d'enviar al fons de les malles. Tot i això, el col·legiat va anul·lar la jugada per un inexistent fora de joc. El quadre de Rubi es limitava a refusar pilotes, amb l'única excepció d'un centre rematat per Deyverson que se'n va anar fora.

El brasiler Neymar, que dimecres es va quedar en blanc en la golejada de Copa davant del València (7-0), va buscar a la capital del Túria el seu gol amb un xut a l'esquadra que va desbaratar, amb una gran estirada, Diego Mariño. Ha estat només un avís, ja que pocs minuts després, en una jugada per l'esquerra, Jordi Alba penjava una pilota a l'àrea que, després de rebotar en David Navarro, es va esmunyir a la porteria granota (min.21).

El gol no va intimidar el Llevant, que lluny d'acovardir-se va gaudir dels seus millors minuts fins el moment. Abans de la mitja hora, Verza va provar fortuna en un lliure directe que se'n va anar prop de la porteria de Claudio Bravo, poc abans que Lerma i Deyverson aconseguissin desfer-se de la defensa blaugrana per provar fortuna en dos xuts desviats.

El conjunt local ha tingut l'empat al minut 38, quan Morales es desfeia dels seus marcadors en una contra que, sol davant del porter xilè, va estavellar al pal. Van ser precisament els contraatacs els que van fer perillar la renda dels catalans, que tot i així van saber mantenir la seva renda al descans.

EMBÚS DE LA 'MSN'

En la represa el Llevant no va disminuir el seu ímpetu. Així, als pocs minuts l'italià Giuseppe Rossi ho intentava amb un llançament des de la frontal, i una mica més tard Deyverson executava la seva tercera xilena del matí. Messi va respondre anotant, però en fora de joc ben vist per l'àrbitre, al 54.

El pas dels minuts evidenciava l'embús en la 'MSN', que es va topar al Ciutat de València amb la fèrria defensa del Llevant. L'argentí va buscar porta al 67, però el seu xut va anar desviat, i Neymar es va entretenir massa en una de les poques ocasions de les quals va disposar en els segons 45 minuts, al 72.

De fet, el cuer ha estat acorralant el líder, que ha presentat en la segona meitat una defensa molt més endarrerida del que és normal. La cara de Luis Enrique a l'últim quart d'hora evidenciava la preocupació dels catalans, que van haver de jugar amb una marcador curt.

Quan la contesa ja arribava al seu final, en el minut 91, Messi va iniciar una contra per banda dreta que va culminar, des de la frontal de l'àrea, l'uruguaià Luis Suárez. El FC Barcelona aferma el seu lideratge amb 54 punts, tres d'avantatge sobre l'Atlètic i amb un partit menys. Per part seva, el Llevant segueix últim amb 17 punts, a cinc de la salvació.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: LLEVANT, 0 - FC BARCELONA, 2 (0-1 al descans).

--ALINEACIONS.

LLEVANT: Mariño; Toño García, Feddal, Navarro (Camarasa Noguera, min.69), Iván López; Simao, Verza (Maurici Cuero, min.77), Morales, Lerma; Rossi i Deyverson (Ghilas, min.69).

FC BARCELONA: Bravo; Alves (Aleix Vidal, min.73), Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Sergi Roberto, Rakitic (Busquets, min.68), Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar.

--GOLS:

0-1, min.21: David Navarro, en pròpia porta.

0-2, min.91: Luis Suárez.

--ÀRBITRE: Pérez Montero (C. Andalús). Va amonestar a Feddal (min.24), David Navarro (min.57), Lerma (min.66) i a Iván López (min.82) per part del Llevant i a Piqué (min.28), Dani Alves (min.63) i a Busquets (min.88) per part del FC Barcelona.

--ESTADI: Ciutat de València.