Willy Hernangomez prova d'anotar
USA TODAY SPORTS / REUTERS

MADRID, 21 març (EUROPA PRESS) -

Els jugadors espanyols han viscut una jornada plena de derrotes aquest dilluns a l'NBA i només els germans madrilenys Juancho i Willy Hernangómez han tingut una mica de protagonisme amb els Denver Nuggets i els New York Knicks.

A Houston, els Nuggets han estat a prop d'endur-se una valuosa victòria davant els Rockets, però els locals, gràcies a una acció final de la seva estrella, James Harden, s'han fet amb el triomf per un ajustat 125-124.

Ha estat un partit molt disputat que l'escorta s'ha encarregat de decidir després de recollir un mal llançament de Jameer Nelson quan faltaven set segons i ha travessat la pista sense que no ningú l'aturés per liquidar el matx. Harden ha acabat amb 39 punts, 11 assistències, 7 rebots i 4 recuperacions i ha liderat un equip que ha tingut cinc jugadors més per sobre dels dobles dígits d'anotació.

Els Nuggets han provat de respondre amb el serbi Nikola Jokic, que ha fregat el 'triple-doble' amb 22 punts, 13 rebots i 8 assistències, i el base Gary Harris (28), mentre que Juancho Hernangómez, titular un altre cop per la baixa de Danilo Gallinari, ha tingut una bona actuació aportant 15 punts, amb 6/11 en llançament, en 33 minuts.

Tampoc no ha tingut gaire sort el seu germà Willy, encara que ha tingut fins i tot la victòria més lluny del seu abast després que els Knicks caiguessin per 114-105 davant Los Angeles Clippers i s'allunyessin de manera important ja dels 'play-offs' de la Conferència Est.

El pivot espanyol, també titular, però amb la meitat de minuts, ha estat a prop del 'doble-doble' amb 8 punts i 9 rebots, però no ha tingut la seva millor nit en el llançament (3/11) en un partit dominat pels locals que s'han deixat portar al final.

Sota el comandament de Blake Griffin (30 punts), la franquícia californiana s'ha plantat en els dotze minuts finals amb el partit ja encarrilat (97-72) i ha permès que els visitants, en què el millor ha estat Kristaps Porzingis (18 punts i 11 rebots), maquillar el resultat amb un parcial final de 17-33.

A partir d'aquí, les actuacions de la resta de jugadors espanyols han estat força discretes. L'aler balear Álex Abrines, malgrat disputar 20 minuts, només ha anotat dos llançaments lliures en la clara derrota dels Oklahoma Thunder City a casa davant els Golden State Warriors per 95-111, en fallar els seus vuit llançamnets, set d'ells de tres.

Malgrat que Kevin Durant no ha pogut jugar per lesió, el partit ha estat un altre cop tibant i amb molts frecs entre diversos jugadors. No obstant això, els actuals subcampions no han donat opció després d'un demoledor segon quart (17-34). Klay Thompson, amb 34 punts, ha estat el millor dels Warriors, que s'afermen en el primer lloc de l'Oest, davant un rival amb una versió 'humana' de Russell Westbrook (15 punts).

Tampoc no ha estat gens fi en el llançament el base canari Sergio Rodríguez, que no ha anotat i ha errat els seus vuit llançaments a cistella en la derrota dels Philadelphia Sixers per 112-109 davant els Orlando Magic, en el duel entre dos dels pitjors equips de l'Est i solucionat en la pròrroga. Nikola Vucevic (26 punts i 13 rebots) ha estat el millor dels locals, mentre que Richaun Holmes (24 i 13) ha brillat en els visitants.

Finalment, el base extremeny José Manuel Calderón ha completat el ple de derrotes espanyoles en la jornada de l'NBA després que els Atlanta Hawks sumessin el quart revés seguit en perdre per 105-90 davant els Charlotte Hornets, amb dos punts del de Villanueva de la Serena en amb prou feines sis minuts.

--ESTADÍSTIQUES DELS JUGADORS ESPANYOLS.

JUANCHO HERNANGÓMEZ: 15 punts, 5 rebots, 1 assistència i 1 recuperació.

WILLY HERNANGÓMEZ: 8 punts, 9 rebots.

ÁLEX ABRINES: 2 punts, 3 rebots, 2 assistències i 2 recuperacions.

SERGIO RODRÍGUEZ: 4 assistències i 3 rebots.

JOSÉ MANUEL CALDERÓN: 2 punts, 1 rebots i 1 assistència.