El Club Patí Vic, campió de la Copa del Rei

Club Patí Vic campeón Copa del Rey
RFEP

BLANES, 1 març (EUROPA PRESS) -

El Club Patí Vic s'ha proclamat aquest diumenge campió de la Copa del Rei d'hoquei sobre patins per quarta vegada en la seva història després de vèncer a la final del torneig, disputada a Blanes (Girona), al FC Barcelona (2-1) gràcies als gols de Ferran Font i David Torres i a un gran plantejament defensiu.

Malgrat trobar-se 0-2 al descans, el conjunt blaugrana ha buscat la remuntada, però ha xocat una i altra vegada amb el porter Carles Grau, el merescut MVP del torneig.

El conjunt de Ferran Pujalte ha dibuixat el mateix camí que al 2009, quan va conquerir la Copa del Rei a A Corunya, eliminant al vigent campió (llavors Noia, dissabte al Vendrell), després derrotant al Liceu i finalment vencent al FC Barcelona a la final. El conjunt blanc-i-vermell ha tornat a basar la seva victòria en la solidesa defensiva i en l'efectivitat de cara a porteria en les jugades a bola parada, que els ha servit per doblegar a tot un Barça per 2-1.

El Vic ha sortit com una exhalació, el que ha obligat a Sergi Fernández a treure la seva millor versió. Passats els 10 minuts d'empenta inicial, el Vic ha patit una baixada física que ha estat aprofitada pel Barça per atacar, tot i que davant s'ha trobat tot un Carles Grau immens, que ha acabat amb tres accions consecutives.

Amb les rotacions, el Vic ha recobrat el to, la intensitat i ha guanyat en desimboltura. Just abans del descans ha gaudit de la primera directa per acumulació, i l'especialista de la Copa del Rei en les directes, Ferran Font, ha tornat a lluir-se davant de Sergi Fernàndez, portant el partit al descans amb la mínima diferència al marcador.

El Vic ha tornat a agafar al FC Barcelona desprevingut al començament de la segona meitat i David Torres, sortint des de darrere de la porteria, ha anotat un 2-0 que amb la dinàmica que portava el partit semblava un món. Tot i això, Forner ha reduït distàncies al caçar una bola morta dins l'àrea.

Un dels moments clau de la segona meitat ha estat una directa que ha aturat Carles Grau a Marín a 10 minuts del final de la trobada. Carles Grau, una vegada més, mantenia al seu equip viu en la final gràcies a les seves parades, que cada vegada eren més freqüents. El Barça ha pressionat, ha posat en pista a Álvarez i Marín per assetjar la porteria de Grau, però el gol no ha arribat, i la copa ha tornat a Vic cinc anys després.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés