Actualitzat 26/02/2015 17:09

Pau Gasol brilla sense premi en uns Bulls deprimits

Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves) contra Memphis Grizzlies

MADRID, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

La representació espanyola a la NBA ha completat una nit negativa amb tres derrotes, de manera que no ha servit el gran partit de Pau Gasol davant els Charlotte Hornets (86-98), mentre que els Memphis Grizzlies han caigut a Sacramento (102-90) i els New York Knicks a Boston (115-94), per la qual cosa Ricky Rubio ha estat l'únic que ha guanyat davant els Washington Wizards (97-77).

En el seu primer partit després del nou cop patit per Derrick Rose, que tornarà a passar pel quiròfan per reparar el seu genoll dret, els Bulls s'han encomanat de la tristesa de la seva màxima estrella. "Tots estem afectats. Ja ha passat per quelcom així, però és la tercera vegada que ocorre", ha recordat Pau Gasol.

El pivot espanyol ha sumat el seu trenta-vuitè 'doble-doble' de la temporada -estadística que lidera a la NBA- en sumar 25 punts i 13 rebots, permetent que el seu equip arribés amb vida fins a l'últim quart, quan els Hornets han accelerat per triomfar a l'United Center. D'altra banda, Nikola Mirotic ha anotat 6 punts en 11 minuts.

Amb els punts de Michael Kidd-Gilchrist (18), Mo Williams (17) i Al Jefferson (16), Charlotte ha aconseguit un parcial de 21-31 en l'últim quart per sorprendre uns Bulls deprimits per la lesió de Rose i que ja tenen als Cleveland Cavaliers trepitjant-los els talons en la baralla pel tercer lloc de la Conferència Est.

A l'Sleep Train Arena, els Grizzlies també han encaixat una inesperada derrota davant els Sacramento, en un duel aspre marcat per les bronques entre DeMarcus Cousins i Zach Randolph. Marc Gasol ha desplegat la seva versatilitat habitual amb 14 punts, 7 rebots, 6 assistències i 3 taps, però ha calcat el guió del seu germà i el seu equip ha perdut després d'un mal últim quart.

La tasca exterior de Rudy Gay (28 punts) i l'interior de Cousins (16 i 9 rebots) ha portat el triomf a uns Kings que han augmentat sensiblement el seu rendiment des de l'arribada de l'exentrenador del Reial Madrid George Karl.

Els Memphis han arribat a l'últim parcial per davant al marcador (76-77), però el seu atac s'ha embussat en els moments decisius i només han pogut anotar 13 punts fins al final del partit, davant un rival molt intens que ha arribat als últims minuts amb la victòria assegurada.

GARNETT INSPIRA ELS TIMBERWOLVES EN LA SEVA TORNADA A CASA

L'única alegria espanyola de la nit ha arribat per mitjà de Ricky Rubio, que ha aportat 6 punts, 8 assistències, 7 rebots i 4 robatoris en una nit especial per a Kevin Garnett, qui ha tornat a posar-se la samarreta dels 'Wolves' gairebé vuit anys després. Partint en el quintet titular, l'ala pivot ha anotat 5 punts en 18 minuts després de rebre una gran ovació del Target Center.

La tornada del 'fill pròdig' ha inspirat l'equip local, que ha jugat un dels seus millors partits de la temporada i ha acabat imposant-se amb claredat a uns sorpresos Wizards que dominaven còmodament després del primer quart (11-20).

La giravolta al marcador s'ha produit per l'encert en el perímetre de Kevin Martin (28 punts) i el treball sota l'anell de Nikola Pekovic (15 punts, 13 rebots) davant un adversari que ha acusat la pèssima nit de John Wall (2/10 en tirs de camp) i l'absència del lesionat Paul Pierce.

Finalment, els Knicks segueixen en el seu particular 'forat negre' i han encadenat la vuitena derrota consecutiva en la seva visita al TD Garden. Calderón, desencertat en el llançament (1/7), ha aportat 5 punts i 7 assistències davant uns Celtics liderats pel sorprenent Jonas Jerebko (20 punts).