Barcelona Luis Suárez Messi Valencia Otamendi
ALBERT GEA / REUTERS

Bravo i Suárez, claus en la victòria

BARCELONA, 18 abr. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona, líder de la Lliga BBVA, ha doblegat aquest dissabte al València CF (2-0), que cedeix en la seva lluita per la tercera plaça que ostenta l'Atlètic de Madrid, en un enfrontament corresponent a la jornada 32, per la qual cosa els de Luis Enrique han ratificat el bon resultat collit en l'anada de quarts de final de Lliga de Campions davant del París Saint-Germain (1-3).

Si bé els valencianistes han sortit amb tot i han estat els primers a mossegar, no havia passat ni un minut quan els culers n'han tingut prou amb un sol contraatac per marcar. Després d'una conducció de Leo Messi, l'uruguaià Luis Suárez ha anotat emulant la mateixa definició en el gol que va signar fa tres setmanes davant d'Iker Casillas en la victòria en el clàssic davant del Reial Madrid.

El conjunt 'txè', lluny d'acovardir-se després del matiner gol local, ha mantingut la intensitat i ha impedit el domini de la pilota per part dels blaugrana. Fruit d'això, ha trobat en un Rodrigo molt actiu un baluard ofensiu. I és que l'atacant hispà-brasiler de seguida ha estat a punt de sorprendre amb un tret des de la frontal que se n'ha anat desviat de la porteria defensada per Claudio Bravo.

Precisament, i quan encara no s'havia arribat al minut 10, el porter xilè s'ha erigit el salvador dels seus al detenir un penal a l'exmadridista Dani Parejo, que ha errat en l'execució. La pena màxima l'havia provocat Rodrigo, qui després d'un servei de banda havia rebut una entrada a deshora d'un desafortunat Gerard Piqué, el dia d'avui.

A partir d'aquí, el València s'ha encomanat al seu davanter Paco Alcácer, que ha estat gairebé omnipresent en les jugades d'atac del seu equip, clar dominador malgrat veure's per darrere en el marcador. Fins a quatre ocasions ha tingut el del planter, destacant dos en particular. Primer, en una jugada en la qual Parejo li ha robat la pilota a Piqué però la seva rematada s'ha estavellat en un defensor, i després en una altra en què la pilota s'ha estavellat en el pal quan rondava el minut 33.

Per la seva banda, el Barça ha tingut un homòleg de rèpliques per part de Messi, una en la qual no ha pogut dirigir un cop de cap a centre de Suárez, i una altra a cinc minuts del final de la primera part, en fallar l'argentí davant de l'àrea petita amb tot a favor, però amb la seva cama menys bona, la dreta. Així, Diego Alves ni tan sols ha hagut d'intervenir.

Ja a la segona part, els blaugrana han recuperat el control de la pilota amb l'entrada al centre del camp d'Iván Rakitic per Adriano, el que ha fet que Jérémy Mathieu caigués al lateral esquerre i Javier Mascherano baixés al centre de la defensa.

Gràcies a una major possessió, els de Luis Enrique han rebut més faltes i en una d'elles Messi, el més endollat dels blaugrana durant el partit, ha pogut ampliar l'avantatge quan entorn del l'equador del segon període ha xutat a l'esquadra davant de la mirada del porter brasiler, que ha fet l'estàtua. L'astre barcelonista ha disposat d'alguna opció més en alguna 'contra' que no ha arribat a concretar, mentre que Rodrigo ha aprofitat un rebuig per posar a prova a Bravo.

En els compassos finals, Messi amb tot el València amunt ha aprofitat una sortida al contraatac per batre en l'últim sospir al porter sud-americà, que en primera instància li ha guanyat la partida en el 'mà a mà', però que no ha pogut fer res en el rebuig.

Així, els de Nuno Espírito Santo veuen tallada la seva ratxa d'imbatibilitat en 10 partits, i els barcelonistes es mantenen en el lideratge i pressionen al Reial Madrid, que s'enfronta amb continuació al Màlaga al Santiago Bernabéu.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: FC BARCELONA, 2 - VALÈNCIA CF, 0 (1-0, al descans).

--ALINEACIONS.

FC BARCELONA: Bravo, Alves, Piqué, Mathieu, Adriano (Rakitic, min.46); Busquets, Mascherano, Xavi (Sergi Roberto, min.80); Messi, Suárez (Pedro Rodríguez, min.65) i Neymar.

VALÈNCIA CF: Diego Alvés, Barragán, Otamendi, Mustafi, Lucas Orbán (Gayá, min.46); Javi Foc; Feghouli (Cancel·lo, min.67), André Gomes, Parell, Rodrigo; i Alcácer (Negredo, min.74).

--GOLS:

0 - 1, min.1, Luis Suárez.

0 - 2, min.94, Messi.

--ÀRBITRE: José Luis González González (C.Castellanolleonès). Va amonestar a Adriano (min.27), Mascherano (min.54), Rakitic (min.77) i Bravo (min.90) per part del FC Barcelona; i a Javi Foc (min.28), Lucas Orbán (min.35), Otamendi (min.66) i Mustafi (min.79) del costat valencianista.

--ESTADI: Camp Nou. 92.915 espectadors.