Publicat 03/03/2015 19:21

Villarejo diu que González li va demanar tapar la seva societat 'offshore' i apunta que Cirerer li va pagar l'àtic

Villarejo presenta denuncia contra Ignacio González
EUROPAPRESS

Diu que "suava abundantment" i va demanar saber qui estava vinculat a l'immoble a l''operació Arganda'

MADRID, 3 març (EUROPA PRESS) -

El comissari José Manuel Villarejo nega en la seva denúncia presentada contra el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, haver fet xantatge al dirigent madrileny en el marc de la investigació sobre l'àtic de Marbella i dóna la seva versió sobre aquella trobada. Segons diu, González es va limitar a sol·licitar a ell i a un altre comissari "ajuda perquè no transcendís que era el llogater d'una societat 'offshore".

També relata que "lluny de col·laborar, va estar més interessat a saber la identitat de les persones que havien vinculat l'esmentat àtic amb l'operació d'Arganda" (relacionada amb una requalificació de terrenys al municipi madrileny) i apunta que l'immoble l'hi va pagar "un famós empresari vinculat al món del futbol", sense esmentar el seu nom. Fonts coneixedores del cas afirmen que es refereix al productor de cinema i president del Club Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo.

"Nego categòricament aquí i on calgui que hagi existit cap xantatge ni per part meva ni per part del comissari García Castaño al senyor González", diu la denúncia presentada per aquest comissari davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid i a la qual ha tingut accés Europa Press. Segons explica, "l'únic" que van fer "va ser sol·licitar de manera discreta al senyor González la possibilitat que acredités el vincle que l'unia a l'esmentat àtic, una vegada que aquest va comunicar que desitjava col·laborar amb la investigació".

LA CITA AMB AUTORITZACIÓ

Villarejo sosté que va rebre l'"autorització dels seus superiors per fer tal cita" i es refereix a una "nota informativa" que va elaborar a aquest efecte. "Lluny de col·laborar i d'aportar qualsevol mena de document i/o dada que l'exculpés d'aquesta situació tan atípica, va estar més interessat a saber la identitat de les persones que havien vinculat l'esmentat àtic amb l'operació d'Arganda i finalment sol·licitava evitar que les dades que constaven en els informes fossin coneguts per l'opinió pública".

"Tot seguit el senyor González només es va limitar a sol·licitar-nos ajuda perquè no transcendís que era el llogater d'una societat 'offshore', sense aparentar incomoditat per plantejar-li aquestes qüestions, on un Comissari de policia li demana explicacions al llavors vicepresident de la Comunitat de Madrid per una situació tan confusa i, lluny d'enfadar-se, suava abundantment tot i ser ple hivern, assegut ell sol en una taula, davant de dos comissaris", relata el comandament policial.

Villarejo qualifica com n'és de "rigorosament fals que a la reunió assistís acompanyat de quatre col·laboradors, llevat que aquests estiguessin investits d'una capa miraculosa que els donés el poder de la invisibilitat o estiguessin apostats prop del lloc on es va fer la trobada, però en tot cas aliens a la reunió documentada a l'escrit on consta expressament que tal trobada va ser amb el senyor González a soles".

"FUGIDA CAP ENDAVANT"

Conclou que l'actuació del president madrileny és "una fugida cap endavant, una maniobra tendent a distreure la realitat dels fets que s'investiguen fruit de la informació que es va rebre de la Direcció Adjunta Operativa". Segons aquesta informació, "el senyor González podria hauria (sic) percebut presumptament, com a pagament d'una comissió il·legal, l'àtic" de Marbella.

Prossegueix que aquest àtic "prèviament hauria estat adquirit per un testaferro anomenat Rudy Valner i que les comissions rogatòries, encara pendents de rebre, acreditarien que el dia d'abans d'enviar el fiduciari els diners, just la mateixa quantitat l'hauria rebut d'un altre compte, el titular de la qual és un famós empresari vinculat al món del futbol".

"El president de la Comunitat de Madrid amb coneixement de la seva falsedat i temerari menyspreu cap a la veritat imputa als comissaris José Manuel Villarejo i Enrique García Castaño uns fets que, si fossin certs, serien constitutius de, com a mínim, un delicte d'amenaces", critica la denúncia en la qual aquest comandament policial diu sentir-se "greument ofès perquè a més s'ha donat a aquests fets una amplíssima difusió provocada pel denunciat en comparèixer en una roda de premsa a nivell nacional".

Recorda en les seves al·legacions que "actualment l'àtic del senyor González està sent investigat" a un Jutjat d'Estepona "com a conseqüència d'una denúncia presentada pel Sindicat Unificat de la Policia (SUP) i les seves diligències continuen obertes i en avançat estat d'instrucció".

DIU CONÈIXER EL QUE FARÀ LA FISCALIA

Al mateix temps afegeix que "les suposades investigacions il·legals a les quals al·ludeix el senyor González, estan sent investigades" pel Jutjat 47 de Madrid a proposta del mateix president de la Comunitat de Madrid i avança que, segons coneix "per referències", la Fiscalia "té interessat el seu arxivament, ja que a cada moment, davant de l'acusació promoguda pel senyor González, el fiscal ha rebutjat com a il·legal la correcta actuació que a cada moment va tenir el comissari de Marbella".

Aquest comissari de Marbella és Agapito Hermes de Dios que va ser cessat per l'actual cúpula de la policia i actualment es troba destinat en el districte de Moratalaz (Madrid). El primer a qualificar com a "il·legal" la investigació entorn de l'àtic de Marbella va ser el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que avui ha eludit respondre a les preguntes dels periodistes sobre aquest enfrontament entre un dels seus comissaris i el president de la Comunitat de Madrid, qui ahir li va demanar empar.

Va ser el 10 d'abril del 2012 al senat quan Fernández Díaz va assegurar que el llavors vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, havia estat investigat "il·legalment" per la policia entre juliol i agost del 2011 a compte del citat àtic. "El que investigarem ara és qui va ordenar aquesta investigació il·legal", va declarar Fernández Díaz, que es basava en el fet que aquelles indagacions es van portar a terme sense que constés als arxius de la policia.

INTERVENCIÓ DEL MINISTRE

El SUP va contestar a aquest argument del ministre recordant que és una pràctica habitual en la policia fer indagacions prèvies sense que abans ho autoritzi un jutge quan reben alguna informació creïble. En les dates en les quals el ministre emmarcava aquesta presumpta investigació il·legal encara governava el partit socialista i la persona que va ordenar les actuacions al comissari de Marbella va ser l'exdirector adjunt Operatiu de la Policia, l'actualment mort Miguel Ángel Fernández Chico.

Villarejo replica també la raó esgrimida per González per denunciar el presumpte xantatge: "la qualificació de xantatge sota la peregrina acusació que, amb la cita, preteníem que deixés de perseguir el nostre company de Marbella és com a mínim premonitòria, tot a la vegada que el senyor González va denunciar el Comissari de Marbella dos anys després de l'esmentada trobada". "Crida per tant l'atenció que d'una conducta de xantatge, tal com la defineix el senyor González, immediatament vaig informar els meus superiors, el que em definiria com el més maldestre dels xantatgistes en actiu", sentencia aquest comissari.

En la denúncia presentada Villarejo considera que els fets "podrien ser com a mínim constitutius" dels delictes d'acusació i denúncia falsa, amenaces i coaccions, així com d'injúries i calúmnies, "aquestes dues últimes agreujades per la publicitat amb la qual s'han portat a terme".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés