Publicat 19/11/2016 14:31

Valls (MWCapital): "No n'hi ha prou amb incorporar tecnologia sinó saber aprofitar-la"

PLATJA D'ARO (GIRONA), 19 nov. (EUROPA PRESS) -

El director general de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, Aleix Valls, ha afirmat aquest dissabte que no n'hi ha prou amb incorporar tecnologia sinó saber aprofitar-la, i que si la tecnologia no aporta ingressos al compte de resultats "només és pirotècnia", perquè no està incorporant competitivitat als processos ni permetent arribar als clients.

En una taula sobre 'Sectors industrials: tendències i macrotendències' a la XXI Trobada d'Economia de S'Agaró (Girona), ha reconegut que el digital introdueix complexitat i de manera molt ràpida, però també permet noves oportunitats de negoci i reduir costos.

Ha exemplificat que Amazon, Apple, Facebook i Google sumen una valoració borsària equivalent al PIB d'Austràlia, superant el d'Espanya i el de Corea del Sud, amb un nombre de treballadors equivalent als habitants de Valladolid.

La fins ara secretària general de Ciència, Tecnologia i Innovació i recent nomenada secretària d'Estat de Comerç, Marisa Poncela, ha assenyalat que les noves tecnologies no han permès increments de productivitat rellevants des de la generalització d'Internet "perquè no ha passat el temps suficient ni s'han fet les inversions suficients", i ha advocat per la col·laboració públic-privada en les àrees que les inversions siguin més rendibles.

Ha afegit que la falta de tecnologia suposa vulnerabilitat: "Necessitem tecnologia pròpia; si Europa depèn de tecnologia estatunidenca o xinesa, ens poden apagar en qualsevol moment".

La presidenta de HP a Espanya i Portugal, Helena Herrero, ha indicat que la digitalització "és un habilitador de la transformació necessària" de les empreses, que crearà i destruirà feina, però que sobretot transformarà, i també ha incidit en la importància del talent, exhortant sobre que no és suficient tenir molts universitaris, sinó que s'adaptin als que necessiten les empreses.

El conseller delegat de Grup Cortefiel (Cortefiel, Springfield, Pedro del Hierro i Women'secret), Jaume Miquel, ha parlat dels canvis als que s'ha d'enfrontar el sector de la moda, des de la conflictivitat en el món --el grup és present en 89 països amb 2.100 botigues-- fins al canvi climàtic: "Com no ho puc canviar, ho he d'acceptar, i ser més flexible".

El president de Dow Chemical Ibèrica i de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (Feique), Antón Valero, ha reivindicat que es diu que Espanya "és un país de serveis, i és veritat", però la indústria suposa el 15% del PIB espanyol, el 33% de la feina del país, promou l'R+D i exporta.

La taula rodona ha estat moderada pel president de la Cambra de Comerç d'Espanya, de Fira de Barcelona i de Freixenet, Josep Lluís Bonet, que ha volgut tancar el debat apel·lant a l'optimisme perquè Espanya té "potencial" per adaptar-se als canvis.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés