Actualitzat 01/10/2014 17:17

El PP avisa l'Eurocambra que l'"ultimàtum secessionista" català es pot estendre

Esteban González Pons
EUROPA PRESS

Demana al Parlament Europeu que es mantingui "ferm" respecte dels intents secessionistes

BRUSSEL·LES, 1 oct. (EUROPA PRESS) -

El cap de la delegació del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha enviat una carta als 751 eurodiputats en què exposa els arguments del Govern espanyol per impedir la celebració d'una consulta sobiranista a Catalunya i avisa que l'"ultimàtum secessionista" català podria estendre's a altres parts de la UE.

"Aquest ultimàtum secessionista va en contra del curs de la història. El projecte comú europeu va néixer per diluir fronteres, no per aixecar unes noves", escriu Gonzalez Pons en la seva missiva.

"Tenim el deure de preservar aquest llegat, protegir-lo i fer-ho prevaler. Ahir va ser Escòcia i avui és Espanya, però demà pot ocórrer en qualsevol altra part del nostre continent", alerta el dirigent popular.

"Per això Europa ha de mantenir-se ferm en els principis que la van veure néixer, entre els quals hi ha el respecte per la Democràcia i l'Estat de Dret. I aquells que intentin desconèixer-los, han de saber que les seves pretensions estan condemnades al fracàs", reclama González Pons als seus col·legues de l'Eurocambra.

"La consulta que ha convocat el Govern de Catalunya -prossegueix la carta- va en contra de la pròpia Catalunya, de les lleis, de la Constitució, divideix els catalans i els allunya d'Europa. Una Europa que sap molt dels riscos que entranya violentar la legalitat. El nostre continent ha estat moltes vegades víctima d'aquells que, un dia, van decidir menysprear la llei. No oblidem les lliçons del passat".

El portaveu del PP sosté en la seva missiva que "la situació d'Escòcia i Catalunya no és semblant ni resulta equiparable, en tant que Escòcia va ser un regne independent amb un Parlament que va decidir el 1707 unir-se a la resta del Regne Unit, mentre que Catalunya formava part de l'antiga Corona d'Aragó i va ser part integral d'Espanya des dels seus orígens".

González Pons explica als eurodiputats que "la Constitució espanyola, nascuda del consens entre tots els espanyols i aprovada per un 90,46% dels catalans, va dotar Catalunya del màxim reconeixement i dels màxims nivells d'autogovern de tota la seva història".

"Ara, el Govern de la Comunitat Autònoma de Catalunya ha decidit unilateralment posar en risc aquest èxit col·lectiu de catalans i espanyols. Ignorant obertament les lleis que regeixen la nostra convivència, ha decidit convocar una consulta que, no només és radicalment contrària a la Constitució, sinó profundament antidemocràtica", denuncia el cap de la delegació popular espanyola.

"És inconstitucional perquè la pròpia Constitució es fonamenta en l'indissoluble unitat de la Nació espanyola. Per la qual cosa una consulta que pretengui dissoldre aquesta unitat és obertament contrària a la mateixa", al·lega González Pons.

"És també inconstitucional perquè la nostra Carta Magna determina que la sobirania nacional rau al poble espanyol. Per tant, les decisions que afecten al conjunt dels espanyols han de prendre's per tots els espanyols, i no d'una banda", afegeix.

Per aquesta raó, per al dirigent popular la consulta és també "antidemocràtica, doncs pretén donar alguns un dret que se li sostreu als altres. No hi ha res més antidemocràtic que privar els espanyols del dret a decidir el que és el seu país".

"Però a més, aquesta deriva secessionista és una greu amenaça per a la recuperació econòmica que tant esforç i sacrifici està costant als ciutadans", afirma González Pons, i alhora subratlla que una agència de qualificació ha anunciat que el deute catalana passaria a ser un bo escombraries sense el suport de la resta d'Espanya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés