Actualitzat 23/09/2014 13:50

UBS creu que CaixaBank i el Sabadell podrien canviar la seva seu si Catalunya s'independitza

Recursos De Caixabank
EUROPA PRESS

CaixaBank no es pronuncia i Banc Sabadell diu que és un escenari que ara no es dóna

BARCELONA, 23 set. (EUROPA PRESS) -

El banc suís UBS creu que CaixaBank i Banc Sabadell "ja han donat els passos necessaris per reubicar les seves seus, si calgués, per minimitzar qualsevol impacte potencial a l'accés a finançament potencial" en el cas que Catalunya s'independitzés, segons un informe consultat per Europa Press.

El document, datat el 12 de setembre, considera que la secessió "sembla una possibilitat llunyana per a Catalunya, si és que alguna vegada arriba a produir-se", però poden créixer els riscos en els mercats, segons publica aquest dimarts 'El Mundo'.

En tot cas, UBS no preveu contratemps "immediats" per als bancs amb seu a Catalunya fins i tot si se celebra la consulta sobre la independència, prevista per al 9 de novembre.

Fonts de CaixaBank han declinat fer comentaris al respecte de l'informe, i des de Banc Sabadell han afirmat que és un escenari que ara no es dóna i per tant no els preocupa.

Fonts de l'entitat presidida per Josep Oliu han afegit que, arribat el cas, el banc "adoptaria les mesures adequades per estar en igualtat de condicions competitives que la resta d'entitats espanyoles i europees, i protegir com sempre els interessos dels seus clients i accionistes".

ALTRES COTITZADES CATALANES

UBS també valora els efectes que podria tenir el procés independentista en altres entitats catalanes cotitzades, entre les quals cita a Catalana Occident, Abertis, Gas Natural Fenosa, Grífols i Fluidra.

En el cas de Catalana Occident, assenyala que el 40% de la seva facturació procedeix de la seva asseguradora de crèdit Atradius, amb seu a Holanda; Gas Natural Fenosa només té el 15% de la seva activitat a Catalunya, i Grífols tampoc té vendes locals significatives, tot i que sí producció.

El banc apunta a possibles impactes en aquestes companyies en forma de volatilitat borsària, costos de finançament i canvis tributaris o de la normativa energètica.

En el cas de la multinacional presidida per Salvador Alemany, UBS alerta que "un conflicte podria ser particularment perjudicial per a Abertis, que podria afrontar una situació incerta" perquè la seva principal concessió d'autopistes (la AP-7) travessa Catalunya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés