Actualitzat 30/03/2017 18:51

El TSJC vol concentrar als jutjats de Barcelona els casos d'arbitratge de la província

Barrientos i el conseller de Justícia coincideixen en la defensa de l'arbitratge per resoldre conflictes

BARCELONA, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha proposat la creació de cinc jutjats més de Primera Instància a la ciutat de Barcelona amb l'objectiu de "concentrar" a la capital catalana la resolució de tots els casos d'arbitratge de la província en els quals calgui la intervenció de la justícia.

Aquesta proposta l'ha elevat fa poc al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) --que és qui té la capacitat per decidir crear nous jutjats--, segons ha explicat Barrientos aquest dijous a la inauguració de l''Internacional Arbitration Congress' que acull el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab).

Barrientos ha emmarcat aquesta proposta en la conveniència que "hi hagi jutjats especialitzats" en aquests àmbits per resoldre laudes judicials, és a dir, la resolució d'un cas en el qual una de les parts que se sotmet a la via de l'arbitratge per un conflicte no compleix amb allò dictat per l'àrbitre.

El president del TSJC ha explicat als periodistes que la intenció és la d'"unificar criteris" i agilitzar els processos, i ha destacat que, tot i que numèricament són pocs els casos sobre aquests laudes que arriben als jutjats, requereixen d'un coneixement molt específic de la legislació en aquesta matèria.

ÀRBITRES RECONEGUTS

Barrientos ha coincidit a la inauguració amb el conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, i tots dos han destacat la necessitat d'apostar per aquesta via per a la resolució de conflictes entre particulars, fet que podria ajudar a descongestionar els jutjats que poden centrar-se en altres qüestions.

"Segur que no hi ha millor solució que la que arriba del consens. L'arbitratge i la mediació són eines per a la resolució de conflictes que volem potenciar", ha destacat que el conseller, que ha apostat per impulsar institucions d'arbitratge fortes i reconegudes, en lloc que n'existeixin moltes i petites.

Per la seva banda, el degà de l'Icab, Oriol Rusca, ha considerat que si totes les institucions estan convençudes de potenciar l'arbitratge per resoldre conflictes "és impossible que aquest intent no sigui un èxit".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés