Publicat 10/05/2016 15:12

TS revisa la condemna a Millet i l'exculpació de la cúpula d'Urbanisme per l'hotel a Palau

Fèlix Millet, en el juicio por el hotel junto al Palau
EUROPA PRESS

MADRID, 10 maig (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Suprem revisarà aquest dimecres la sentència de l'Audiència de Barcelona que va absoldre per segona vegada l'excúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de la capital catalana pel cas de l'hotel del Palau de la Música i va condemnar a un any de presó l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i el que va ser la seva mà dreta, Jordi Montull.

La Secció Cinquena de l'Audiència va absoldre l'abril del 2015 l'exregidor d'Urbanisme Ramón García-Bragado, l'exgerent d'aquesta àrea Ramón Massaguer, el llavors responsable dels serveis jurídics municipals Enric Lambies i l'arquitecte del projecte que mai no va veure la llum, Carlos Díaz.

La sentència va ser reescrita després que el Suprem hi obligués perquè considera que no havia valorat de manera adequada tota la documentació de la causa.

La sentència va condemnar Millet i Montull a un any de presó per un delicte de tràfic d'influències i per un altre d'oferiment de fer tràfic d'influències en aquest cas, que és una ramificació de la gran causa de l'espoliació del Palau. A més, confirma una multa de 3.604.000 euros per al primer i de 901.200 per al segon.

"HÀBILMENT OCULTAT"

L'operació consistia en la compra d'unes finques pròximes al Palau que resultarien revalorades pel canvi d'assignació d'ús d'equipament a residencial --obligatori per poder construir l'hotel-- i, una vegada revalorades, vendre-les a un tercer, cosa que, segons el tribunal, va ser "hàbilment ocultat a cada moment" per Millet i Montull a la resta d'acusats.

Després de tornar a revisar tota la documentació, l'Audiència va tornar a concloure que "no resulta prou acreditat" que l'excúpula d'Urbanisme s'hagués concertat amb Millet i Montull per facilitar-los l'operació especulativa que pretenien portar a terme.

Els dos responsables del Palau tenien en ment impulsar l'hotel per cobrir les necessitats de la institució musical però "en realitat van actuar moguts per l'ànim d'obtenir un important benefici econòmic a través d'una operació especulativa immobiliària", segons l'Audiència.

A més, per la Fiscalia, la sentència serà novament revisada a petició de la Fundació Orfeó Palau de la Música Catalana, l'Associació de Veïns en Defensa de la Barcelona Vella i l'Associació de Veïns per la Revitalizació del Casc Antic de Barcelona.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés