Publicat 19/12/2016 12:36

Un terç dels nous habitatges de Barcelona el 2017 seran de luxe, segons CBRE

Anna Esteban (CBRE)
EUROPA PRESS

Creixen les rendes en oficines i logística amb atracció internacional d'inversió i empreses

BARCELONA, 19 des. (EUROPA PRESS) -

Un terç dels 764 nous habitatges que es construiran a la ciutat de Barcelona el 2017 seran de luxe, segons les dades de la consultora immobiliària CBRE, que situa com a zones amb més promoció l'Eixample (439 habitatges), Sants-Motjuïc (126) i Sant Martí (100), i que augura un augment de preus progressiu.

La directora de l'oficina de CBRE a Barcelona, Anna Esteban, ha explicat en roda de premsa aquest dilluns que les noves residències de luxe no només se circumscriuen a la zona alta, sinó que creixen al centre de la ciutat i el front marítim, amb gran demanda internacional.

El vicepresident de CBRE Espanya, Enrique Martínez Laguna, ha incidit que aquesta demanda d'habitatges d'alt estànding està vinculada amb l'atracció d'empreses internacionals, que veuen a Barcelona una molt bona relació qualitat-preu.

Esteban ha avançat que al 2017 "hi haurà grans multinacionals que anunciaran la instal·lació de part de la seva operativa a Barcelona", tot i que ha matisat que els costa trobar els grans espais que necessiten, per la qual cosa ha augurat grans projectes de rehabilitació a la capital catalana per atendre la demanda, ja que el sòl disponible és insuficient.

La ciutat té uns 200.000 metres quadrats d'oficines per construir els propers anys, tot i que 100.000 ja estan compromesos amb clients, per la qual cosa de disponibles queden l'altra meitat, i la zona amb més creixement previst és el districte 22@, amb 65.000 metres quadrats en construcció, un projecte sense començar i quatre en fase d'estudi, mentre que el parc actual està gairebé al complet i amb rendes similars a les del centre de la ciutat.

"El 22@ és ja un nou eix que s'ha de tenir en compte a la zona principal de la Diagonal i el passeig de Gràcia i serà el gran focus de creixement per a noves oficines a Barcelona els propers anys", ha afirmat.

REFORMES NECESSÀRIES A LA DIAGONAL

Ha indicat que el passeig de Gràcia ha perdut 80.000 metres quadrats d'oficines els últims anys pel canvi a altres usos més rendibles, com el comercial, residencial i hoteler, i ha calculat que més del 60% dels immobles d'oficines de l'eix de l'avinguda Diagonal requereixen grans rehabilitacions per adaptar-se a la demanda actual i no quedar obsolets, mentre que ha pronosticat que la zona de la plaça Europa i Almeda Park augmentarà ocupació i rendes quan es "consolidi" el 22@.

La falta d'oferta per cobrir l'elevada demanda d'oficines ha fet que Barcelona hagi experimentat els últims anys l'augment més fort de rendes d'Espanya, amb un 21% des del 2014, i una previsió del 7% per al 2017, ja que s'ha situat com a segon mercat europeu amb més creixement de rendes previst, per darrere de Madrid.

Per al sector logístic català, CBRE preveu un augment de les rendes del 5% el 2017, després d'haver crescut un 8% des del 2014, convertint-se en el primer mercat europeu amb més creixement de rendes en aquest segment.

Martínez Laguna ha assenyalat que els inversors ja no busquen recorregut en rendibilitat perquè gairebé està esgotat, sinó que busquen potencial d'augment de rendes, per la qual cosa Barcelona és molt atractiva i tancarà el 2016 en un nou rècord d'inversió amb uns 2.500 milions d'euros, per sobre de les xifres del 2007 --abans de la crisi-- i amb un 80% de capital internacional, cada vegada menys oportunista i més 'core', com asseguradores i fons institucionals.

APROFITAR EL BREXIT

El vicepresident de CBRE Espanya ha recalcat que Barcelona ha de prendre mesures per aprofitar el Brexit: "Com a ciutat no podem quedar-nos aturats, que algunes empreses deixin Londres no ha ocorregut però ocorrerà, i hem de diferenciar-nos per destacar respecte a Frankfurt, Milà, París o Madrid".

"Estem massa verds en el nostre pla com ciutat, i el pla no és immobiliari, és d'economia de ciutat: Fiscalitat, facilitats d'implantació d'empreses, tractament de la gent que ve de fora, etcètera", ha considerat.

Preguntat per les reticències del Govern municipal a la reforma del centre comercial Diagonal Mar que vol fer Deutsche Bank després de comprar el complex aquest any per gairebé 500 milions d'euros, ha afirmat que l'objectiu és millorar l'actiu per augmentar les visites i vendes i, per tant, les rendes als negocis llogaters, i que la tramitació del pla especial està en marxa seguint el procediment previst.

"No tenim cap preocupació, hi ha una mica de soroll --mediàtic-- però no hi ha d'haver cap problema perquè no és una ampliació", ha sostingut, i ha incidit en el fet que es vol augmentar la superfície comercial i reduir la dedicada als cinemes, sense ampliar els metres quadrats del centre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés