Actualitzat 25/01/2016 13:00

El telèfon per atendre casos d'assetjament escolar estarà en funcionament el pròxim curs, segons Méndez de Vigo

Iñigo Méndez de Vigo tras el Consejo de Ministros
EUROPA PRESS

MADRID, 25 Gen. (EUROPA PRESS) -

   El telèfon per atendre casos d'assetjament escolar previst en el Pla Estratègic de Convivència Escolar no estarà en funcionament fins al pròxim curs, segons ha admès el ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo.

   El titular d'Educació ha explicat, en una entrevista en RNE recollida per Europa Press, que el servei serà un número 900 totalment gratuït i amb un termini de licitació que s'acabarà el pròxim 4 de març. Ha reconegut, tot i això, que "serà difícil" que pugui estar operatiu en els pròxims mesos i el seu funcionament "serà per al curs que ve, perquè això porta un temps i és important que pares i docents sàpiguen que s'hi està treballant".

   Ha insistit, tot i això, en la importància d'aquest servei per "sensibilitzar la gent i acabar amb aquest crit silenciós; amb la violència, tolerància zero".

   Méndez de Vigo ha reiterat que el Pla de Convivència Escolar inclou l'elaboració de protocols de convivència, una guia de pares i un registre estatal de convivència "perquè no hi ha dades". Alhora, el Ministeri pretén convocar un congrés estatal de convivència, així com millorar la formació del professorat en aquesta matèria i crear un manual d'assetjament a les víctimes.

Previa YoutubeCargando el vídeo....

   Pel que fa a la possibilitat d'un pacte educatiu, Méndez de Vigo ha admès que "és el que demana la gent al carrer" i ha recordat que en els seus contactes amb la comunitat educativa "les posicions no estan tan allunyades" per la qual cosa, segons la seva opinió "és possible i desitjable fer-lo".

   Segons la seva opinió, aquest seria un dels aspectes a considerar "dins d'un projecte d'una gran coalició política perquè seria el que volen els espanyols, que Espanya segueixi en el camí de les reformes". Segons la seva opinió, cal afrontar dos temes que no estan ben resolts, com és l'absentisme escolar i bona preparació dels alumnes per a la vida".

   Pel que fa a l'assignatura de religió, no creu que pugui ser una línia vermella per arribar a acord en matèria educativa amb altres forces polítiques. "No crec que sigui un element que impedeixi aconseguir l'acord, perquè la forma en la qual està regulada a la LOMCE és bona, es respecta la llibertat dels pares en un i altre sentit i en les converses privades que he tingut amb consellers ningú m'ha plantejat el tema de la religió", ha explicat el ministre.

   El titular d'Educació considera que perquè hi hagi acord "les parts han de voler"  i, tot i que "no hi ha diferències insalvables entre uns i altres, no hi ha hagut voluntat".

   Segons la seva opinió, la LOMCE pot "ser discutible" però ha qüestionat que es deroguin totes les reformes que fa el Govern espanyol per entendre que no corresponen a una "maduresa democràtica". En aquest sentit ha assegurat que la Llei educativa ha tingut coses positives com la reducció de l'abandonament escolar "i, si s'acaba amb ella d'un cop de ploma, també s'acaba amb les coses bones".

   Pel que fa a la proposta de posar en marxa un MIR per als professors, Méndez de Vigo ha reconegut la necessitat de posar els docents "al centre" del sistema. "La formació del professorat és molt important i com fer-ho és un tema que hem de discutir".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés