Actualitzat 30/12/2014 13:03

El Suprem desestima cautelars demanades per un soci d'Acciona en l'adjudicació d'ATLL

Agbar considera que aquesta decisió suposa aplicar el dictamen de l'OARCC que invalida l'oferta que es va adjudicar gestionar l'ATLL

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat les mesures cautelars que va sol·licitar BTG Pactual perquè no s'executés el dictamen de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) que deixava sense efecte l'oferta d'Acciona --de què BTG Pactual és soci-- en l'adjudicació de la gestió de l'empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

En una sentència feta pública aquest dijous, el TS assenyala que "no es pot anticipar a aquest incident la solució de fons", però ratifica la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de 19 de juliol.

El TSJC va desestimar les cautelars argumentant que la normativa europea vetlla per evitar que es mantingui una decisió, per la via dels fets consumats, mentre es tramita un litigi "en perjudici dels contractistes injustament desplaçats", i Agbar, en declaracions a Europa Press, considera que la decisió del TS suposa haver d'executar el dictamen de l'OARCC.

El TSJC encara té pendent pronunciar-se sobre la validesa del contracte que la Generalitat va adjudicar a final del 2012 al consorci liderat per Acciona, i al qual també optava Agbar.

GENERALITAT

Fonts del Govern han declinat pronunciar-se sobre la decisió del TS fins que respongui al recurs que ha presentat la mateixa Generalitat per demanar la suspensió cautelar de la resolució de l'OARCC, resposta que es preveu en els pròxims dies i en la mateixa línia que la sentència desestimatòria per a la sol·licitud de BTG Pactual.

Fonts d'Agbar han argumentat que, després d'arribar al Tribunal Suprem, la Generalitat "no té més remei que acatar la resolució de l'OARCC i del TSJC, així com del Tribunal Suprem, i liquidar de manera immediata el contracte".

Afegeixen que, en conseqüència, "Acciona ha de ser exclosa de la gestió del contracte" i la gestió haurà de ser assumida de manera transitòria per la Generalitat fins que es realitzi la nova adjudicació.

La resolució de l'OARCC, del 2 de gener del 2013, suspenia l'oferta d'Acciona argumentant que la taula d'adjudicació va donar zero punts a Acciona en l'oferta pública, cosa que hauria d'haver anul·lat la seva proposta, davant de la qual cosa el Govern ha explicat que les propostes econòmiques van primar per sobre de les tècniques.

Segons ha informat aquest dijous el TS, La Sala del contenciós Administratiu assenyala que la Generalitat va formalitzar el contracte amb Acciona sense esperar la resolució posterior de l'OARCC que la va deixar fora del concurs.

Recorda que, si prospera el recurs contenciós administratiu, i no és possible la seva reposició com a adjudicatària, podrà ser rescabalada tal com succeeix en altres casos.

Afegeix que els danys econòmics per als interessos públics pels quals vetlla la Generalitat dependran de la sort que hi hagi de córrer el concurs i de l'adjudicació que finalment s'efectuï, per la qual cosa "no s'han de tenir per tan precisos i determinats com manté la recurrent, que els ha xifrat en més de 1.000 milions d'euros".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés