Publicat 14/04/2016 14:05

La Sindicatura de Comptes recomana millores financeres al SOC i a l'Hospital del Mar

El Síndic de Cuentas, J.Amat, y el diputado de JxSí O.Amat
PARLAMENT

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

Síndics de la Sindicatura de Comptes de Catalunya han comparegut aquest dijous al Parlament per presentar diversos informes en els quals, entre altres qüestions, reclamen una millora en la transparència financera del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el consorci de l'Hospital del Mar.

El síndic de comptes Miquel Salazar ha demanat aquest dijous al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que aposti per fer contractes públics amb les entitats que realitzen cursos de formació en lloc de subvencionar-les, perquè "el que el SOC està pagant amb aquestes subvencions és la compra de serveis".

"És una observació que apareix en molts informes del Fons Social Europeu i que ara fem nosaltres", ha defensat en la seva compareixença a la Comissió de la Sindicatura de Comptes al Parlament per valorar la fiscalització del període 2009-2010 de l'activitat del SOC portada a terme per la Sindicatura.

Salazar ha exposat que el SOC és víctima d'una complexitat normativa que "afecta tant les normes del departament com les administracions, i dificulten la tasca dels gestors", a més de perjudicar els aspirants a les subvencions.

També ha assegurat que s'han trobat casos en els quals no s'estaven reintegrant subvencions donades a entitats que no complien els objectius: "És un servei en mans de professionals que estan desbordats."

Alhora, ha explicat que la Comissió Europea, a partir d'una auditoria de la Generalitat, va detectar un incompliment dels requisits per optar al Fons Social Europeu i va suspendre el pagament d'aquests fons al SOC, tot i que ha puntualitzat que "la suspensió es va aixecar".

CONSORCI

El síndic Andreu Morillas ha abordat l'informe sobre el centre sanitari i ha explicat que la sindicatura va detectar diverses irregularitats en l'exercici del 2011, com l'adjudicació de contractes de subministraments i serveis, però ha dit que aquestes irregularitats no són més grans que les d'"un òrgan central de l'administració".

Alguns diputats s'han mostrat molt crítics amb el funcionament del centre, com el de SíQueEsPot Albano-Dante Fachin, que ha dit que, tot i que aquests centres tinguin autonomia en la seva gestió, aquest en concret s'havia independitzat de la llei de contractació del sector públic.

ESCOLA INDUSTRIAL DE BARCELONA

El síndic Jordi Pons ha exposat l'informe relatiu al consorci de l'Escola Industrial de Barcelona --participat per la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament-- i ha alertat de l'incompliment del procés d'integració del complex a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) previst, que no es produirà fins al juny d'aquest any.

L'informe de la Sindicatura reflecteix que hi ha treballadors del complex --tant professors com personal d'administració i serveis-- adscrits a la UPC que realitzen les mateixes tasques que altres treballadors del complex que cobren directament del consorci.

Pons també ha criticat que els pressupostos del 2013 no es van aprovar fins a l'octubre d'aquell any i ha recordat que el complex havia de traslladar-se el 2015 al campus Diagonal Besòs en virtut d'un conveni amb la Diputació, "però sembla que es produirà per al curs 2016-17".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés