Publicat 02/04/2016 13:35

Sevibe Cells amplia el seu laboratori de conservació de cèl·lules mare a Girona

El director general de Sevibe Cells Eloi Palà
GEMMA MIRALDA / SEVIBE CELLS

GIRONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

La companyia catalana Sevibe Cells ha iniciat les obres d'ampliació del seu laboratori de conservació de cèl·lules mare del cordó umbilical ubicat al Parc Científic i Tecnològic de Girona, l'únic que existeix a Catalunya.

El director general de la companyia, Eloi Palà, ha explicat en una entrevista d'Europa Press que les obres serviran per doblar la superfície de les instal·lacions de Girona, amb l'objectiu principal de desenvolupar projectes de teràpia cel·lular.

Amb seu a Cerdanyola del Vallès (Barcelona), Sevibe Cells és la segona empresa d'Espanya en volum de negoci, i només hi ha dos laboratoris més en territori estatal dedicats a la mateixa activitat: l'extracció, processament i conservació d'aquest tipus de cèl·lules, que s'extreuen de la sang del cordó umbilical en el moment en què la mare dóna a llum.

Palà ha explicat que el potencial de creixement és molt gran, ja que ara mateix només un 3,5% de les 450.000 famílies que donen a llum cada any opten per conservar les cèl·lules mare del nounat.

Segons la seva opinió, això fa necessària una major divulgació dels beneficis d'aquestes cèl·lules per al tractament de malalties futures, com la leucèmia, la paràlisi cerebral i la diabetis, entre moltes altres.

Segons Palà, aquest negoci obre moltes portes al camp de la medicina regenerativa, ja que "qualsevol malaltia que es produeix per la degeneració de teixits es podria tractar amb cèl·lules mare, que poden generar teixits que funcionin bé".

EXPANSIÓ

La firma té una plantilla de 45 treballadors i factura prop de 4,5 milions d'euros anuals; el laboratori de Girona està operatiu des de 2011, i hi arriben cèl·lules de nounats de tot l'Estat espanyol.

La companyia està estudiant expandir el seu servei a mercats pròxims com Portugal, ja que aquest tipus de cèl·lules perden les seves propietats al llarg de les hores --es conserven fins a 72 hores, tot i que van perdent qualitats--, fet que no permet a la firma prestar serveis a mercats més llunyans.

ACREDITACIÓ DELS EUA

Sevibe Cells es va convertir a finals de l'any passat en la primera companyia espanyola acreditada per l'American Association of Blood Banks (AABB), agència americana especialitzada en bancs de sang de cordó umbilical; es tracta de l'única acreditació internacional especialitzada en bancs de sang per a teràpia cel·lular.

A Europa, només cinc laboratoris de 117 bancs han rebut aquesta acreditació, fet que posiciona Sevibe Cells en la primera divisió mundial dels bancs familiars de sang de cordó umbilical.

Aquesta certificació possibilita que famílies que han decidit conservar les cèl·lules mare puguin utilitzar-les en tractaments que només s'ofereixen als Estats Units, un país més avançat en projectes de teràpia cel·lular, ja que Europa segueix sent "molt conservadora".

El preu mitjà de la conservació durant 30 anys --és el temps que fins ara s'ha comprovat que es poden conservar les cèl·lules mare-- ronda els 1.990 euros, i el principal objectiu de la companyia és donar a conèixer aquesta opció perquè més famílies espanyoles decideixin conservar els cordons umbilicals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés