Actualitzat 30/03/2017 22:32

El sector català de les 'smart cities' genera el 3% del PIB segons el Govern català

BARCELONA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

Catalunya té 270 empreses del sector de les 'smart cities' que donen feina 116.163 persones i generen un volum de negoci en aquest segment de 6.969 milions d'euros, cosa que representa un 3% del PIB català, segons un estudi elaborat per la Generalitat a través d'Acció.

El document, presentat aquest dimarts en roda de premsa pel conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, després del Consell Executiu, indica que aquestes empreses estan especialitzades sobretot en la gestió de residus, la mobilitat i l'enllumenat; el 82% són pimes, i estan internacionalitzades: El 51% són exportadores i el 17% tenen filials a l'estranger.

Les companyies amb més presència internacional són les que produeixen equipament i productes, les dedicades a serveis vinculats a Big Data i les que fabriquen maquinària d'internet de les Coses.

L'estudi atribueix l'auge local d'aquest sector a la presència de clústers, centres tecnològics i universitats que s'han especialitzat en aquest camp els últims anys, en l'aposta de les administracions públiques i que hi ha 64 municipis de més de 20.000 habitants que permeten posar en pràctica noves tecnologies desenvolupades per empreses per millorar la gestió urbana.

També destaca la celebració de l'Smart City Expo World Congress --des d'aquest dimarts a dijous al recinte Gran Via de Fira de Barcelona--, el principal congrés mundial en aquest àmbit, "plenament consolidat i que és ja referent internacional" segons Baiget, i identifica oportunitats internacionals per a les empreses catalanes del sector.

Apunta a les grans ciutats europees, a l'Amèrica Llatina, als països del Golf, a diversos municipis americans i a grans ciutats d'economies emergents.

PLA D'ACTUACIÓ DEL GOVERN CATALÀ

El Govern català vol que Catalunya sigui una regió intel·ligent i amb un teixit empresarial i industrial vinculat a les 'smart cities' competitiu internacionalment, per la qual cosa té en marxa iniciatives de suport que Baiget ha repassat.

Entre les quals hi ha el suport a espais i centres de treball, projectes de millora de la mobilitat, solucions mitjançant drons, i clústers, així com innovació en la contractació pública, afavoriment de contactes entre companyies i missions empresarials internacionals.

La Generalitat també treballa per atreure projectes d'inversió estrangera i donar suport a la innovació local en 'smart cities' mitjançant assessorament i aportacions econòmiques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés