Actualitzat 28/04/2017 16:04

SCC afirma que les enquestes del Govern evidencien que el referèndum és "tòxic"

El catedràtic J.M.Oller, J.Coll (SCC) i F.Moreno.
SCC

BARCELONA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

Societat Civil Catalana (SCC) ha presentat aquest divendres un estudi que assegura que les pròpies enquestes del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO) evidencien que el referèndum és "tòxic, socialment divisori i indesitjable perquè trenca la cohesió social".

En roda de premsa, el vocal de l'entitat Joaquim Coll ha explicat que l'estudi, fet amb dades del CEO, demostra que existeix una "fractura lingüística" a Catalunya i que el procés sobiranista ha radicalitzat una part de la societat catalana.

SCC arriba a aquestes conclusions perquè l'últim sondeig de l'CEO llança que el 77,6% de catalanoparlants està a favor de la independència de Catalunya, mentre que el 73,1% de castellanohablantes estan en contra d'una eventual secessió.

A més, la mateixa enquesta assegura que el 47,7% de catalanoparlants se sent únicament català, mentre que la major part dels castellanohablantes, el 60%, se senten tan catalans com a espanyols.

Coll ha considerat que aquestes dades demostren que el procés independentista "se centra d'una manera molt intensa en una part de la societat catalana", el dels catalanoparlants, i que, per tant, no és transversal.

En detectar aquesta fractura lingüística a Catalunya, l'entitat contrària a la independència conclou que el referèndum del Govern "no és desitjable" perquè aprofundiria en aquesta divisió, a part d'insistir que la consulta és il·legal i il·legítima.

El mateix estudi de SCC afirma que la majoria de ciutadans que s'informen a través de TV3, el 75,5%, són partidaris de la independència, mentre que el 61,3% que s'informen per altres mitjans no ho són.

Les conclusions de SCC compten amb l'aval del coordinador de l'Observatori Electoral de Catalunya, Felipe Moreno, i del catedràtic d'Estadística de l'Universitat de Barcelona (UB), Josep M.Oller.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés